Veşti bune pentru români: „Economia nu este în moarte clinică. 2021 va fi un an de revenire”

România este foarte aproape de reluarea creşterii economice, iar creşterea PIB-ului anticipată pentru acest an este de peste 4%, arată un sondaj realizat de CFA România la finalul lunii octombrie a anului trecut.
George Russo
06 ian. 2021, 10:00
Veşti bune pentru români:

Veşti bune pentru economia României. Adrian Codirlaşu, vicepreşedinte al CFA România, a declarat la ZF Live că economia României este pe cale să-şi reia creşterea, iar contextul global pe pieţele financiare este unul favorabil, din anumite puncte de vedere.

„Anul 2021 cred că va fi un an de revenire şi se va vedea acest lucru mai ales în a doua parte a anului, odată ce vaccinul anti-COVID-19 va fi distribuit în masă. Ne vor ajuta şi sectorul extern, unde va creşte cererea, dar şi excesul de bani din economia globală.

Cred că suntem puţin înainte de reluarea creşterii economice. În contextul pandemiei, am beneficiat şi de o situaţie favorabilă. Băncile centrale din toată lumea au «tipărit» ca niciodată, astfel că au fost foarte mulţi bani pe pieţele economice care căutau plasamente în active sigure şi cu randament bun“, a spus Codirlaşu.

Veşti bune pentru economia României, care este gata să-şi reia creşterea

Deşi şocul a fost mult mai puternic, politicile publice au fost mult mai bine calibrate comparativ cu criza din 2008. Economia a fost mai pregătită şi a învăţat din experienţa trecută cum să gestioneze situaţia, crede economistul.

Doi factori majori au avut un impact determinant asu­pra economiei: Banca Naţională a utilizat pentru prima dată relaxarea cantitativă, intrând în piaţă şi cumpărând titluri de stat, şi programul IMM Invest, care a oferit economiei reale lichiditate şi a permis menţinerea locurilor de muncă.

Ce este CFA România

Este un titlu profesional la nivel universitar, acordat de Institutul CFA, care măsoară competența profesională a analiștilor financiari. Pentru a putea obține prestigioasa diplomă, candidații trebuie să treacă mai multe niveluri de examinare care acoperă domenii precum economie, finante, etică, managementul investitiilor, analiza portofoliului și cunoștințe practice necesare pentru a reuși în industria financiară din zilele noastre.

Pentru a deveni analist financiar certificat CFA, un candidat trebuie să îndeplinească patru cerințe. În primul rând, trebuie să aibă 48 de luni de experiență de muncă calificată în industria de investiții, așa cum a fost stabilită de Institutul CFA. În al doilea rând, un candidat trebuie să treacă toate cele trei niveluri ale programului CFA în ordine.

În al treilea rând, un candidat trebuie să devină membru al Institutului CFA și să plătească cotizații anuale. În cele din urmă, un candidat trebuie să semneze anual că urmărește Codul de etică al Fundației CFA și standardele de conduită profesională. De asemenea, istoric vorbind, ratele de trecere la fiecare examen au fost sub 50%, făcând din această serie de teste una dintre cele mai dificile certificări financiare care necesită minimum 300 de ore de studiu pentru fiecare examen.

Titlul CFA permite ocuparea unor pozitii superioare in cadrul companiilor din sectorul financiar fiind totodată una dintre cele mai respectate denumiri în domeniul finanțelor, considerate de mulți ca fiind standardul de aur în analiza investițiilor.

Citeşte şi: Ministrul Virgil Popescu dorește modificarea Legii Energiei: ”Nu trec oamenii obligatoriu în serviciul universal”

DailyBusiness
Răsturnare de situaţie, ce se întâmplă cu turul II al alegerilor. ULTIMA ORĂ
Spynews
Oksana Ionașcu, mesaj subtil pentru Cezar Ionașcu?!: ”Să fii în viața mea este un privilegiu” | VIDEO
Bzi.ro
Cum arată casa lui George Simion, din Vrancea? Motivul pentru care locuiește într-un apartament închiriat
Fanatik.ro
Cele 5 zodii care au parte de belșug și fericire până pe 15 mai. Racii au tras lozul norocos
Capital.ro
România a pierdut cea mai iubită actriță. Românii au adorat-o. Era inteligentă, fermecătoare
Playtech.ro
Ce poți face dacă administratorul de bloc încalcă legea? Totul despre sesizări şi plângeri
DailyBusiness
Nicușor Dan: Voi participa la orice dezbatere cu George Simion
Adevarul
PSD e împărțit în două tabere. Cine vrea guvernare cu Simion şi cine e de partea lui Nicușor Dan SURSE
wowbiz.ro
BREAKING! Fostul atacant al „Generației de Aur”, internat în stare critică, după ce a suferit un infarct! Va fi operat de urgență
Spynews
Alertă ANM! Cum ne va afecta furtuna electrică, fenomenul care durează două săptămâni în România! Declarații de ultimă oră
Spynews
Dan Alexa și soția lui divorțează! De ce s-a despărțit concurentul Asia Express de partenera lui, Andrada
Evz.ro
Alertă financiară! Populația, sfătuită să-și păstreze economiile cash
Ego.ro
Motivul pentru care s-au certat Smiley și Pavel Bartoș la Românii au Talent! ”A fost singurul!” EXCLUSIV
Prosport.ro
Campioana olimpică se iubeşte cu colega ei, mai tânără cu 8 ani: „Suntem un cuplu!”
kanald.ro
Mihai Leu, la un pas de moarte! Vești de ultim moment de pe patul de spital: „Merg până la capăt”
Cancan.ro
Noi DETALII în cazul Mariei, tânăra de 20 de ani găsită în stare gravă după o petrecere cu șeicii din Dubai: 'Șchiopăta, iar un paznic era în spatele ei' 😲
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Avertisment pentru cei care țin banii pe card. NU veți mai putea retrage cash. Trebuie să aveți obligatoriu numerar în casă
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Donjuanul milionar de 53 de ani se însoară cu iubita cu 21 de ani mai tânără
stirilekanald.ro
Moscova, atacată de Ucraina în ziua în care președintele Chinei îl vizitează pe Putin. Atacuri cu dronă și la Kiev
S-a aflat cine a depus la CCR cererea de anulare a alegerilor prezidențiale turul 1
MediaFlux
Se elimină impozite pentru două categorii de români. Ilie Bolojan a semnat decretul
Shtiu.ro
Ce se întâmplă dacă vreunul dintre candidați moare până la turul al II-lea? Cine ajunge președinte?
Puterea.ro
Alegerile în aer: contestația-bombă care aruncă România într-o criză democratică