Mesajul din Italia al lui Ionuţ Radu, liderul naţionalei de tineret a României: „Azi luptăm pentru părinţii şi bunicii noştri”

Ionuț Radu (22 de ani) a transmis un mesaj pentru români, în contextul pandemiei de COVID-19.

RomaniaTV.net
08 apr. 2020, 15:24
Mesajul din Italia al lui Ionuţ Radu, liderul naţionalei de tineret a României: „Azi luptăm pentru părinţii şi bunicii noştri”

Portarul care aparține de Inter este împrumutat la Parma, oraș în care a rămas în această perioadă în care Italia este supusă unei încercări grele de pandemia de COVID-19.

Radu este cunoscut pentru discursurile sale cu tentă motivațională, portarul reușind să își motiveze colegii de la naționala U21 în mai multe rânduri. Atât de bine încât au scris istorie la Campionatul European U21 din 2019, unde au ajuns până în semifinale.

„Azi luptăm pentru bunicii, pentru părinții noștri. Și nu luptăm cu inima, așa cum am făcut-o până acum pe stadion. Azi luptăm cu capul. Respectăm întocmai sfaturile care ne sunt oferite de autorități, lucru care, din punctul meu de vedere, nu este greu, trebuie doar să stăm în casă. Nu ni se cere să mergem la război, nu ni se cere să ne riscăm viețile, ba din contră, ni se cere să ne protejăm”, a transmis Radu pentru frf.ro.

„Este pentru prima dată în viața mea când fotbalul este pe plan secund. Trebuie doar să stăm în casă, ni se cere doar să ne protejăm. Sunt sigur că ne vom revedea curând pe stadion. Atunci când vom simți mirosul ierbii proaspăt tăiate și ne vom revedea, vom ști că am învins”, a mai adăugat acesta.

Citeşte şi: Mihai Neşu: „Dumnezeu avea un plan cu mine. Acum sunt cerşetor profesionist pentru fundaţie”