Englezii nu iau în seamă coronavirusul! 660 de petreceri au fost organizate în weekendul trecut la Manchester

Poliția din Manchester a avertizat cetățenii să nu încalce regulile de carantină cu ocazia Paștelui Catolic, care va avea loc în acest weekend, după ce săptămâna trecută au fost nevoiți să intervină la 660 de petreceri.

RomaniaTV.net
09 apr. 2020, 11:38
Englezii nu iau în seamă coronavirusul! 660 de petreceri au fost organizate în weekendul trecut la Manchester

Șeful Poliției din zona metropolitană Manchester susține că toți cetățenii trebuie să ia în serios acest măsuri.

Citește și: BILANŢ CORONAVIRUS ROMÂNIA. Peste 5.200 de persoane infectate cu COVID-19 la 9 aprilie

„Fiecare trebuie să ia în serios acest lucru”, a spus Ian Hopkins, șeful poliției din zona metropolitană Manchester, a treia ca mărime din Marea Britanie, potrivit BBC.

În doar patru zile au fost raportate 1.132 de încălcări ale restricțiilor, potrivit poliției. Printre acestea au fost 494 de petreceri date în casă, unele cu DJ și artificii, și 166 de petreceri organizate în stradă. Au existat situații în care poliția a fost nevoită să intervină de mai multe ori la aceeași petrecere. 

De asemenea, polițiștii au intervenit în cazul a 122 de grupuri care făceau sport, 173 de adunări în parcuri și 112 cazuri de comportament antisocial.

„Înțelegem dorința oamenilor de a petrece timp cu familia și prietenii în perioada de Paște, dar este vital să respectăm recomandările guvernului. Cel mai important lucru pe care îl putem face pentru combaterea coronavirusului este să rămânem acasă pentru a salva vieți”, a spus șeful Poliției.