China declară câinii animale de companie, care nu trebuie mâncate, şi ar putea pune capăt comerţului cu carnea acestora

"Odată cu progresul civilizaţiei umane şi cu îngrijorarea publicului pentru viaţa acestor animale, statutul câinilor a fost schimbat de la animal domestic tradiţional la animal de companie", a spus Ministrul Agriculturii din China.

RomaniaTV.net
09 apr. 2020, 14:57
China declară câinii animale de companie, care nu trebuie mâncate, şi ar putea pune capăt comerţului cu carnea acestora

China a declarat câinii animale de companie, care nu ar trebui să fie tratate ca animalele de carne, pentru prima dată în istorie, iar organizaţiile care militează pentru drepturile animalelor speră ca acesta să fie primul pas spre interzicerea totală a comerţului cu câini şi pisici în vederea sacrificării.

Aceste măsuri vin după ce autorităţile chineze au interzis comerţul cu carnea animalelor sălbatice, crezându-se, dar fără dovezi concrete, că originea noului coronavirus ar putea fi o piaţă de cest tip din Wuhan. 

„Odată cu progresul civilizaţiei umane şi cu îngrijorarea publicului pentru viaţa acestor animale, statutul câinilor a fost schimbat de la animal domestic tradiţional la animal de companie”, a spus Ministrul Agriculturii din China.

Anunţul a fost publicat miercuri, însoţit de un draft al documentului care reglementează ce categorii de animale pot fi comercializate pentru carne, blană sau în scop medical.

În mod oficial, această listă nu a inclus niciodată câinii şi pisicile, dar este pentru prima dată când autorităţile chineze au şi explicat motivele pentru care acestea nu sunt pe listă.

În China se estimează că în jur de 10 milioane de câini sunt sacrificaţi anual pentru carne, deşi statisticile spun că aceasta este consumată de sub 20% din populaţie.

Citeşte şi: Un bărbat din Africa de Sud, înmormântat în maşina lui, aşa cum i-a fost ultima dorinţă