Un nou record de decese în statul New York, din cauza coronavirusului. Internările au scăzut

Statul New York, epicentrul pandemiei de coronavirus în Statele Unite, a înregistrat un nou record al deceselor într-o zi, 799, dar noile internări au scăzut, a indicat guvernatorul Andrew Cuomo, scrie AFP.

RomaniaTV.net
09 apr. 2020, 16:03
Un nou record de decese în statul New York, din cauza coronavirusului. Internările au scăzut

Suntem pe cale de a aplatiza curba, am avut o creştere netă a internărilor de 200″, ceea ce reprezintă „cea mai mică cifră pe care am înregistrat-o de când a început acest coşmar„, a declarat guvernatorul în cadrul conferinţei zilnice despre epidemie.

Citeşte şi Coronavirus în Franţa – Au fost înregistrate 833 de noi decese într-o zi, 7000 de persoane sunt la ATI

Ultimele trei zile au marcat recorduri de decese zilnic, ultimul fiind stabilit miercuri, cu 799 de morţi.

Bernie Sanders se RETRAGE din cursa pentru Casa Albă

Senatorul american Bernie Sanders a anunţat că se retrage din cursa internă a Partiului Democrat pentru alegerea candidatului la preşedinţia SUA.

Senatorul independent din Vermont Bernie Sanders, care s-a bucurat până de curând de o susţinere puternică în alegerile primare democrate, dar slăbit după ce establishmentul democrat şi-a exprimat susţinerea faţă de rivalul său Joe Biden, a ieşit miercuri din cursa la fotoliul de la Casa Albă, recunoscând astfel că nu mai poate recupera avansul înregistrat de către fostul vicepreşedinte, relatează The Associated Press.

Donald Trump a fost sunat de marele rival la preşedinţia SUA, Joe Biden. Au discutat despre COVID-19, în SUA

În urma anunţului lui Sanders, Biden devine presupusul candidat al Partidului Democrat împotriva preşedintelui republican Donald Trump, care candidează la al doilea mandat, în alegerile prezidenţiale de la 3 noiembrie.

Astfel, favorit la nominalizare devine fostul vicepreşedinte al SUA, Joseph Biden. 

Decizia a fost luată după ce mai multe sondaje au indicat că americanii au mai multă încredere în Biden. Întrebaţi în mâinile cui şi-ar pune soarta în cadrul unei crize ca cea a COVID-19, 73 la sută dintre locuitorii din Florida l-au ales pe Biden, în timp ce în Arizona şi Illinois acesta a fost ales de 63 la sută dintre respondenţi, scrie abcnews.