Nelu Tătaru, despre asumarea funcţiei de ministru al Sănătăţii în timpul pandemiei de COVID-19. „Marele meu noroc a fost că sunt medic”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit la Digi24 despre momentul preluării funcției de ministru, de la Victor Costache, dar și despre momentul în care a realizat cât de gravă este situația în care se afla România din cauza pandemiei de coronavirus.                 

RomaniaTV.net
28 apr. 2020, 20:09
Nelu Tătaru, despre asumarea funcţiei de ministru al Sănătăţii în timpul pandemiei de COVID-19. „Marele meu noroc a fost că sunt medic”

Ministrul susține că marele său noroc a fost faptul că este medic. Acesta a adăugat faptul că vizita la Suceava i-a schimbat optica deoarece a observat toată suferința din ochii colegilor din corpul medical, dar și a pacienților.

Citește și: Nelu Tătaru, despre numărul de testări în România: Le vom extinde. Testarea nu înlocuieşte măsurile de igienă, de distanţare socială

„Cred că marele meu noroc a fost că sunt medic. Am putut să fiu acolo, să știu ce se întâmplă acolo, să fiu lângă ai mei. Dacă aș fi fost altă specialitate cred că n-aș fi putut participa sau cred că aș fi rămas într-un birou. Faptul că m-am dus… nefiind pe total lămurit ce se întâmplă, de la nivelul scaunului de secretar de stat, am ales să merg la Suceava. Când am văzut Suceava optica s-a schimbat. S-a schimbat în tot ce înseamnă și suferința colegilor mei din corpul medical, teama, dezorientarea, dar și suferința din ochii bolnavilor pe care îi vedeam, în condițiile în care aveau un corp medical care nu putea gestiona o situație. Nesiguranța, lipsa echipamentelor, speranța într-un test – deși erau speranțe deșarte la acel moment – a trecut rapid”, a spus Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru a menționat că se uită cu mândrie la colegii săi, la cadrele medicale din România, care se află în prima linie în lupta cu coronavirusul.

„Noi avem o calitate, corpul medical și România în general, ne ridicăm repede și ne adaptăm. Puterea asta a noastră și un corp medical care a fost învățat cu greul a făcut să putem gestiona o situație. Vine și momentul în care nu spunem hop până n-am trecut pragul. Suntem într-un moment în care eu mă uit cu mândrie la colegii mei”, a adăugat ministrul Sănătății.

Nelu Tătaru a transmis cu această ocazie un mesaj cetățenilor români cerând răbdarea și precauție din partea acestora.

”Să mai avem răbdare, să mai avem precauție, să păstrăm aceste precauții, să fi învățat ceva din această pendemie și să știm că suntem un popor puternic și am arătat-o. Să ne uităm în jur!”