Gina Haspel, directorul CIA, şi-a anunţat demisia

Donald Trump părăseşte funcţia de preşedinte al SUA, dar nu este singurul om important din administraţie care pleacă.

20 ian. 2021, 07:11
Gina Haspel, directorul CIA, şi-a anunţat demisia

Gina Haspel, directorul CIA, a demisionat. „A fost cea mai mare onoare din viaţa mea să conduc această organizaţie remarcabilă”, a scris Haspel într-o declaraţie publicată de CIA pe Twitter.

Gina Haspel nu a explicat motivul demisiei, care vine în ultima zi a preşedinţiei lui Trump, deşi Axios a raportat săptămâna trecută că a ameninţat că va demisiona la începutul lunii decembrie, când Trump a încercat să-l instaleze pe loialistul şi fostul deputat Devin Nunes (R- Calif.) Asistent Kash Patel în calitate de adjunct al acesteia, potrivit Forbes.

Preşedintele ales Joe Biden l-a numit pe William Burns, secretar adjunct de stat în administraţia Obama, drept alegerea sa pentru funcţia de director CIA. Cu toate acestea, în prezent nu este clar cine va ocupa postul, până când un nou director va fi confirmat de Senat.

„Aţi rupt barierele şi aţi împuternicit următoarea generaţie de ofiţeri CIA”, a scris CIA.

Donald Trump a plecat şi el de la Casa Albă. Preşedintele american a chemat la rugăciune pentru noua administraţie de la Casa Albă, fără să îl numească însă pe succesorul său, într-un discurs de rămas bun difuzat marţi, transmite Reuters.

„Săptămâna aceasta inaugurăm o nouă administraţie şi ne rugăm pentru succesul acesteia în păstrarea Americii în siguranţă şi prosperă”, a spus preşedintele republican în înregistrare.

”Ne prezentăm cele mai bune urări şi dorim, de asemenea, să aibă noroc – un cuvânt foarte important.”

Trump a refuzat să ofere o concesie completă lui Biden, care a câştigat alegerile din 3 noiembrie cu 306 voturi ale Colegiului Electoral împotriva celor 232 obţinute acordate preşedintelui în funcţie.

Donald Trump nu se va întâlni cu Biden înainte de învestirea acestuia, miercuri, intenţionând să zboare spre Florida, unde va locui după mandatul său de la Casa Albă.

Trump a făcut o campanie pentru a face ”America să devină din nou măreaţă”, dar îşi încheie mandatul cu aproape 400.000 de oameni morţi de coronavirus, al cărui pericol l-a minimizat, cu o economie care se luptă din cauza pandemiei şi cu relaţii tensionate cu aliaţii cheie ai SUA.

O tânără de 22 de ani i-a furat computerul lui Nancy Pelosi în timpul asaltului de la Capitoliu. Este suspectată că a vrut să-l vândă ruşilor