Decizie şocantă luată de CNA: nu a prelungit licenţa postului. Televiziunea se va închide

Fosta televiziune a lui Serghei Mizil, 6TV, se închide peste câteva zile. Consiliul Național al Audiovizualului a decis, astăzi, 14 mai, nu mai prelungească licența postului local de televiziune.

RomaniaTV.net
14 mai 2020, 12:08
Decizie şocantă luată de CNA: nu a prelungit licenţa postului. Televiziunea se va închide

La această decizie a contat conținutul postului TV de până acum, dar și faptul că actualul proprietar – Olga Croitoru, i-a mințit pe membrii CNA în legătură cu conținutul televiziunii, potrivit Paginademedia.ro.

Stația trebuie să își înceteze emisia pe 19 mai, când va expira licența actuală (obținută în anul 2011). 

Decizia s-a luat cu unanimitate de voturi, după mai bine de o oră de discuții, din partea tuturor membrilor prezenți în ședița de astăzi. 

Consider că ne-ați mințit și sunteți de rea-credință. Nu este posibil să ne păcăliți. Ne-ați spus că este emisiune de pilates, ce pilates e aici?”, după cum a remarcat chiar șefa CNA, Monica Gubernat, în timpul discuțiilor ce au precedat votul.

Postul mai avea în grilă titluri de emisiuni ca: „Alchimia conspirației”, „Teoria conspirației”, „Turism, spiritualitate, autocunoaștere”, „Puterile secrete”, „Kathartics” sau „Misterele vieții-Misterele sănătății”.

Dorina Rusu, membru al forului, a criticat chiar mai dur programele televiziunii 6TV: „Probabil pentru că această televiziune nu a fost monitorizată până acum, este și motivul pentru care zburdă pe câmpii. Jumătate dintre emisiuni, din ce am văzut, sunt cu tarot, conspirații și paranornal. Poți să faci emisiuni despre asta, dar aici se depășesc limitele. Este o televiziune de nișă pe acest domeniu. Audiență mică nu înseamnă că poți face orice

Aceste emisiuni ușor pot fi încadrate la promovarea ocultismului. Spuneți că vă angajați să respectați legea, dar până acum nu v-ați gândit că trebuie să o respectați?”.

În decizia de a nu mai prelungi licența postului, forul a luat în calcul și emisiunile în care se promovau medicamente și cursuri de spiritualitate. Radu Herjeu a expus problema:

Aproape toate persoanele care au emisiune la această televiziune au afaceri. Spre exemplu, doamna Dimitria Puchiu, care face emisiunea Turism, spiritualitate, autocunoaștere, povestește și despre taberele pe csre le face dânsa, tabere pe bani.

Au mai fost reclame la un cabinet medic al doamnei care era în emisiune, alta la un medicament legat de un domn din platou. Aceste emisiuni sunt folosite ca să își facă reclamă. Este un produs pe bani la care se face reclamă”, a punctat Herjeu.