Cum pregătesc bulgarii plajele şi hotelurile din Albena. Măsuri speciale pentru prevenirea răspândirii coronavirusului

Bulgaria a trecut de la ”Stare de Urgență” la ”Alertă Epidemică” pe data de 14 mai. Actorii din turismul bulgar pregătesc deschiderea sezonului estival, iar la Albena, plajele și hotelurile au implementat aproape toate regulile pentru limitarea răspândirii coronavirusului. 

RomaniaTV.net
20 mai 2020, 09:19

Bulgaria nu a fost lovită puternic de pandemia de coronaviurs, fiind doar 2.259 de cazuri și 112 decese. Terasele în aer liber ale restaurantelor au fost redeschide la jumătatea lunii mai, însă cu reguli de distanțare pe măsură. Muzeele, galariile de artă, librăriile și cinematografele au fost redeschise săptămâna trecută, iar hotelierii de pe malul mării iau toate măsurile poate începerea sezonului estival, care cel mai probabil va fi pe 15 iunie.

Citește și: Turiştii de pe litoralul românesc trebuie să respecte o serie de reguli! Ce distanță va fi între şezlonguri

Pe pagina de Facebook a stațiunii Albena au fost postate mai multe fotografii care arată cum va fi vacanța la plaja în contextul pandemiei. Fiecare ansamblu format din două șezlonguri și o umbrelă beneficiază de un spațiu dedicat de 25 de metri pătrați, iar în unele zone ale plajei distanța dintre două astfel de ansambluri este de patru metri, în timp ce altele ajung și la șapte metri.

Pentru a merge în apă sau la bar, au fost create coridoare speciale, astfel încât regulile de distanțare socială să poată fi respectate. Pe site-ul stațiunii Albena, autoritățile locale menționează că au implementat reguli suplimentare de curățenie și dezinfectare pentru a preveni răspândirea COVID-19.

Fiecărei persoane îi va fi luată temperatura la intrarea în stațiune, iar dacă aceasta depășește 37 de grade Celsius, turiștilor nu li se va permite accesul și vor fi anunțate autoritățile. Fiecare vehicul va fi dezinfectat înainte de a intra în stațiune.

În toate hotelurile, turiștilor le va fi luată temperatura la recepție. Dacă aceasta depășește 37 de grade Celsius, vor fi anunțate autoritățile. Până la sosirea acestora, turiștii vor fi izolați într-o cameră separată. Suprafețele de lucru de la recepție vor fi dezinfectate după fiecare înregistrare.

De asemenea, hotelurile vor fi dezinfectate în asamblu, iar în camere va fi pus accentul pe băi, telecomenzi, întrerupătoare, ferestre. Atât în recepții cât și în restaurante vor fi disponibile distribuitoare de soluție dezinfectantă pentru mâini. După fiecare masă, restaurantul va fi dezinfectat.

Mijloacele de transport din Albena vor fi dezinfectate de mai multe ori pe zi și la sfârșitul fiecărei ture. Toate drumurile și căile de acces din Albena, precum și băncile și coșurile de gunoi, vor fi spălate și dezinfectate zilnic.