Un primar din Alba a murit de COVID. Avea 37 de ani și nicio comorbiditate

Primarul comunei Meteș din județul Alba a murit de COVID la vârsta de doar 38 de ani. Bărbatul se afla internat în spital de mai multe zile.

28 ian. 2021, 09:53
Un primar din Alba a murit de COVID. Avea 37 de ani și nicio comorbiditate

Un primar din Alba a murit de COVID. Dan Cosmin Opruța a decedat în noaptea de miercuri spre joi, în urma infecției cu COVID. Conform alba24, acesta ar fi ajuns la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia într-o stare gravă, fiind confirmat cu COVID și având mică saturația de oxigen.

Citește și: Grav accident în Suceava, provocat de un adolescent băut care a furat maşina părinţilor. Prietenul său, la un pas de moarte

Ulterior, edilul a fost transferat de urgență a Spitalul din Târgu Mureș, pe secția de ATI, unde a fost intubat. Dan Cosmin Opruța avea 37 de ani.

Un primar din Alba a murit de COVID. Acesta era unul dintre cei mai tineri și activi primari din județul Alba. A fost ales primar al comunei Meteș în 2016, din partea PNL și a fost reales, la alegerile locale din toamna anului 2020.

Au început să dispară dozele de vaccin anti-covid. Primul caz s-a înregistrat la spitalul din Alba Iulia

Au început să dispară dozele de vaccin anti-covid. Primul caz s-a înregistrat la spitalul din Alba Iulia. Potrivit DSP, în judeţ au fost imunizate, în prima săptămână a campaniei de vaccinare, 364 de cadre medicale.

Potrivit DSP Alba, nicio reacţie adversă nu a fost raportată în prima zi a campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în judeţ, când au fost imunizate 364 de cadre medicale, fiind înregistrată şi o pierdere de vaccin la spitalul din Alba Iulia.

„În prima zi de vaccinare anti-COVID, în judeţul Alba s-au vaccinat 364 de persoane din sistemul medical. Având în vedere numărul mare al persoanelor care au ales să se vaccineze, dar şi faptul că până la acest moment nu au fost raportate reacţii adverse şi a existat o singură pierdere de vaccin, prima zi de vaccinare anti-COVID în judeţul Alba poate fi considerată un succes”, se menţionează în comunicatul transmis de DSP Alba.