Grav accident în Suceava, provocat de un adolescent băut care a furat maşina părinţilor. Prietenul său, la un pas de moarte

Beat şi fără permis, un adolescent de 17 ani a făcut prăpăd pe un drum din judeţul Suceava. Băiatul a provocat un accident grav, după ce a furat maşina părinţilor săi şi a plecat la plimbare în toiul nopţii, alături de un prieten.

28 ian. 2021, 09:23
Grav accident în Suceava, provocat de un adolescent băut care a furat maşina părinţilor. Prietenul său, la un pas de moarte
Accident înfiorător pe un pod, în Galaţi. Bărbat mort, după ce a fost lovit în plin de o maşină

Tânărul de 17 ani a provocat un grav accident în Suceava, după ce s-a urcat la volan băut. Fără să aibă permis, Mihai Ștefan M. din Fundu Moldovei şi-a convins un prieten să meargă la o plimbare cu maşina tatălui său pe care au furat-o în noaptea de luni spre marţi.

Pe drumul care leagă localitățile Fundu Moldovei și Pojorâta din Suceava, băiatul a pierdut controlul autoturismului Chrysler într-o curbă deosebit de periculoasă. A ieşit de pe carosabil şi a intrat cu maşina în gardul din sârmă al unei gospodării din zona satului Colacu, scrie Monitorul de Suceava.

În autoturism se mai afla un tânăr de 23 de ani care a fost rănit şi transportat de ambulanţă la Câmpulung Moldovenesc. Bărbatul a fost diagnosticat „policontuzii, traumatism cranio-facial cu pierdere de conștiință, plagă contuză buză inferioară”, fără a rămâne internat.

Poliţiştii l-au testat pe adolescentul de 17 ani cu etilotestul. Tânărul a fost depistat cu alcoolemie de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i-au fost prelevate două mostre de sânge în vederea determinării concentrației alcoolice din sânge.

Ajuns la spital, adolescentul a acuzat dureri în zona abdomenului, fiind supus mai multor analize. Medicii au constatat că acesta prezenta o contuzie toraco-abdominală. Băiatul a fost transferat la Spitalul de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou” din Suceava, pentru a primi investigaţii medicale amănunțite.

Citeşte şi: Raluca Turcan, anunţ de ultimă oră despre pensii: Pregătim o nouă lege. Cea care a fost vânturată în faţa pensionarilor într-un mod cinic, prorogată

Grav accident în Suceava, provocat de un adolescent băut care a furat maşina părinţilor. Dosar penal pentru patru infracţiuni

Polițiștii au constatat că duminică seara, în jurul orei 23.40, tânărul de 17 ani a luat cheile autoturismului marca Chrysler, fără consimțământul părinților și a plecat la o plimbare împreună cu prietenul său de 23 de ani.

În urma verificărilor, anchetatorii au precizat că adolescentul nu deţine permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

Atât tânărul de 17 ani, cât şi prietenul său urmează să fie sancţionaţi pentru lipsa declaraţiei pe propria răspundere, necesară pentru a justifica deplasarea pe timpul nopţii din cauza restricţiilor impuse pentru a limita răspândirea COVID-19.

Pe numele tânărului de 17 ani s-a întocmit un dosar penal privind comiterea a nu mai puțin de 4 infracţiuni, precum cea de „vătămare corporală din culpă”, „conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice”, ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „furtul în scop de folosință”.

Citeşte şi: Alexandru Rafila, despre Ivermectină: „Agenţia Europeană a Medicamentului a contactat FDA şi ar putea intra în procedură accelerată de autorizare”