PROTESTE SUA: Doi oameni au fost ucişi în timpul revoltelor dintr-o suburbie a oraşului Chicago

Doi oameni au fost uciși în timpul protestelor într-o suburbie a orașului Chicago, potrivit oficialilor primăriei, însă autorităţile nu au oferit detalii legate de circumstanţele în care au fost ucişi cei doi. 

RomaniaTV.net
02 iun. 2020, 07:09
PROTESTE SUA: Doi oameni au fost ucişi în timpul revoltelor dintr-o suburbie a oraşului Chicago

Poliția statului Illinois și departamentul șerifului au fost chemate în ajutor de către poliția locală, în condițiile în care manifestațiile au degenerat în jafuri și distrugeri ale unor afaceri locale. Autorităţile fac apel la locuitorii din zona Cicero, unde a avut loc incidentul, să stea acasă pentru a fi protejaţi. 

În ciuda decretării stării de asediu și a amenințărilor președintelui Donald Trump privind utilizarea armatei pentru a pune capăt revoltelor generate de moartea lui George Floyd, protestele pașnice și actele de vandalism au continuat luni noaptea în SUA. 

Citeşte şi: Donald Trump ameninţă cu mobilizarea Armatei dacă protestele continuă în Statele Unite VIDEO

Polițiștii au tras în demonstranți cu gaze lacrimogene și gloanțe de cauciuc, pentru a-i permite liderului de la Casa Albă să meargă la Biserica Președinților, unde s-a oprit pentru a face poze cu Biblia în mână, transmite Reuters.

De asemenea, patru polițiști au fost răniți într-un schimb de focuri în St Louis, în timpul revoltelor generate de moartea lui George Floyd. 

Ofierții au fost transportați la un spital din zonă, însă, potrivit poliția a precizat, pe twitter, că rănilor nu le pun viața în pericol.