Donald Trump ameninţă cu mobilizarea Armatei dacă protestele continuă în Statele Unite VIDEO

Preşedintele Donald Trump a ameninţat că va desfăşura Armata dacă nu se opresc violenţele care au izbucnit în mai multe oraşe din Statele Unite. Liderul de la Casa Albă s-a angajat să restabilească ordinea în ţara afectată de revolte. 

RomaniaTV.net
02 iun. 2020, 04:59

La o săptămână de la moartea George Floyd, afro-americanul de 46 de ani asfixiat de poliţist alb, în Minneapolis, New York, Los Angeles şi zeci de alte oraşe din Statele Unite au fost extinse interdicţiile de circulaţie în timpul nopţii, fiind consolidate măsurile de securitate, notează agenţia AFP, citată de Agerpres

În consecinţă, preşedintele Donald Trump a ameninţat că va trimite „mii de soldaţi puternic înarmaţi” şi de poliţişti la Washington pentru a pune capăt „revoltelor” şi „jafurilor”.

Liderul de la Casa Albă a declarat că tulburările din capitala federală sunt „o ruşine”.

Donald Trump le-a cerut guvernatorilor să acţioneze rapid şi ferm pentru a pune capăt violenţelor. Preşedintele american a lansat un avertisment.

„Dacă un oraş sau un stat refuză să ia deciziile necesare pentru a apăra viaţa şi proprietatea locuitorilor săi, voi desfăşura armata americană pentru a rezolva rapid problema în locul lor”, a declarat Donald Trump.

Preşedintele american a denunţat violenţele pe care le-a catalogat drept acte de „terorism intern”.

Protestatari goniţi cu gaze lacrimogene pentru ca Trump să îşi poată face o poză în faţa unei biserici

În timp ce Donald Trump susţinea declaraţii în grădina Casei Albe, poliţiştii trăgeau cu gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestanţii adunaţi în faţa preşedinţiei.

Potrivit sursei citate, obiectivul forţelor de ordine era acela de a elibera spaţiul ce duce spre Biserica Sfântul Ioan, o clădire emblematică din apropiere degradată duminică seara şi unde preşedintele american s-a deplasat pe jos, înconjurat de membri ai cabinetului său, pentru a face o poză cu o Biblie în mână.

Proteste în sute de oraşe din SUA faţă de brutalitatea poliţiştilor

Sute de mii de americanii au ieşit în stradă sâmbătă şi duminică pentru a protesta faţă de brutalitatea poliţiştilor, a rasismului şi a inegalităţii sociale, exacerbate de criza COVID-19.

Luni, metropola New York a anunţat dublarea forţelor de poliţie şi interdicţie de circulaţie între orele 23:00 luni şi 05:00 marţi.

De la Boston la Los Angeles şi de la Philadelphia la Seattle, mişcarea de protest a fost în mare parte paşnică în timpul zilei, dar au fost provocate şi incendii nocturne şi distrugeri.

Soldaţi ai Gărzii Naţionale, mobilizaţi pentru a dispersa protestatarii

Nici demiterea poliţistului vinovat Derek Chauvin, nici arestarea sa ulterioară nu au calmat spiritele. Protestele s-au răspândit în cel puţin 140 de oraşe americane.

Pentru a stăpâni confruntările în care s-au amestecat manifestanţi, infractori şi forţe anti-revoltă, soldaţii Gărzii Naţionale au fost desfăşuraţi în mai mult de 20 de oraşe americane, într-un climat de tensiune nemaiîntâlnit din anii 1960.

Această reacţie de securitate de amploare a fost însoţită de utilizarea vehiculelor blindate, a gazelor lacrimogene şi a gloanţelor de cauciuc.

CTP: Situația actuală din SUA este rezultatul trumpismului. Faptul că domnul Trump s-a ascuns, practic, în buncăr, este emblematic

Chicago, Denver, Los Angeles, Salt Lake City, Cleveland, Dallas şi Indianapolis au impus restricţii de circulaţie. La Washington, instaurarea stării de asediu a fost prelungită luni începând cu ora 19:00, iar în Los Angeles, de la ora 18:00.

Manifestările împotriva brutalităţii poliţiştilor şi a rasismului în SUA au avut loc, la sfârşitul săptămânii în Marea Britanie, Germania, Canada şi luni în Noua Zeelandă. Tot luni, mii de oameni s-au adunat la Dublin şi Amsterdam şi câteva zeci la Paris.

Un american a îndreptat un arc de vânătoare spre protestatari. „A tras în mulţime înainte de a fi atacat”


loading...
Partenerii noștri