Un copil a fost forţat de părinţi să stea în lanţuri, într-un butoi timp de o lună, fără mâncare. Povestea a făcut înconjurul lumii

Un copil de doar 11 ani a fost forțat de tatăl său și de concubina acesteia să locuiască într-un butoi în care își mânca propriile fecale. Acesta a fost salvat de poliţişti în orașul sud-brazilian Campinas.

03 feb. 2021, 20:25
Un copil a fost forţat de părinţi să stea în lanţuri, într-un butoi timp de o lună, fără mâncare. Povestea a făcut înconjurul lumii

Un copil a fost forţat de părinţi să stea în lanţuri. Întâmplarea cumplită a ieşit la suprafaţp după ce poliția militară din São Paulo a răspuns la un pont anonim într-o reședință cu două etaje din Jardim Itatiaia, Brazilia.

Un copil a fost forţat de părinţi să stea în lanţuri, într-un butoi timp de o lună, fără mâncare

Ajunşi la faţa locului, oamenii legii brazilieni au fost martorii unor scene desprinse parcă din filmele de groază. Ei au descoperit un copil de 11 ani subnutrit, care a fost obligat de familie, tatăl, mama vitregă și sora vitregă, să stea în lanţuri într-un butoi metalic depozitat într-un colț al balconului.

Din cercetări, a reieşit că minorul a trăit în condiţii inumane timp de o lună fiind hrănit doar cu coji de banane și făină de porumb şi obligat să îşi mănânce propiile fecale pentru a supravieţui, spun poliţiştii, potrivit DailyMail.

Imaginile de mai jos arată momentul în care poliţiştii brazilieni au intervenit şi au salvat copilul.

El ar fi fost hrănit doar cu mese din coji de banane și făină de porumb și a fost obligat să-și mănânce propriile fecale pentru a supraviețui, a spus poliția.

„Ofițerii militari l-au găsit pe băiat într-o situație incredibilă și complet neajutorată, tratat inuman și cu cruzime”, a declarat poliția militară din São Paulo într-un comunicat.

„Polițiștii militari, familia, părinții … cu inimile în mâini au adunat suficiente forțe pentru a-l salva pe băiatul care era foarte însetat, legat și expus constant la soare. Tatăl băiatului, mama vitregă și sora lui vitregă, în vârstă de 22 de ani, care ar fi jucat un rol în abuzarea lui, au fost arestați. Identitățile lor nu au fost eliberate. Mama vitregă, în vârstă de 39 de ani, era cunoscută în cartier pentru salvarea câinilor abandonați și oferirea de adăpost la ea acasă.

Potrivit raportului poliției, tatăl și mama vitregă au spus că l-au pus tpe băiat în butoi, pe motiv că suferea de o problemă psihiatrică și „le-a dat multă muncă”.

Tatăl a negat inițial că este tatăl biologic al băiatului.

Băiatul cântărea doar câteva kilograme în momentul salvării și a fost dus de urgență la spitalul municipal Ouro Verde, unde rămâne internat în așteptarea unei examinări complete.

Citeşte şi: Cazul copilului agresat în Centrul de Plasament din Voluntari, anchetat de o comisie a CJ Ilfov