Cum va arăta România după COVID. Ce spun Streinu-Cercel, Alexandru Rafila şi academicianul Ioan Aurel Pop

Președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, reprezentantul României la OMS, dr. Alexandru Rafila, şi managerul Institutului Național „Matei Balș”, Adrian Streinu Cercel, au vorbit, în cadrul unui simpozion despre pandemie, organizat de Consiliul Judeţean Argeş, despre viaţa românilor după coronavirus. Ei au subliniat importanţa medicilor pentru societate, necesitatea de a nu mai suspenda activităţile economice şi responsabilitatea pe care fiecare cetăţean al ţării o va avea de acum înainte, informează Mediafax.
Romania TV
12 iun. 2020, 05:10
Cum va arăta România după COVID. Ce spun Streinu-Cercel, Alexandru Rafila şi academicianul Ioan Aurel Pop

Ioan Aurel Pop a subliniat importanţa pe care cadrele medicale şi cadrele didactice au avut-o în toată această perioadă: „Dintr-o dată, am văzut că toţi medicii şi alt personal medical, de la cel mai tânăr învăţăcel până experimentatul profesor universitar sau şef de clinică, ne sunt indispensabili, fie şi numai pentru faptul că – dincolo de meşteşugul lor dumnezeiesc – ne încurajează şi ne alină în mijlocul infernului, nu mănâncă şi nu beau, nu-şi văd soţiile şi soţii, copiii şi nepoţii, de dragul salvării noastre”.

Preşedintele Academiei Române a menţionat că „lumea se schimbă mereu, dar nu trebuie s-o lăsăm să se schimbe oricum”, pentru că noua pandemie „ne poate învăţa să preţuim esenţele şi să ignorăm, să părăsim balastul de prisos”.

Citeşte şi Autorităţile sunt în alertă. O nouă boală asemănătoare cu coronavirusul face ravagii

Medicul Alexandru Rafila a adăugat că, după această pandemie, oamenii ar fi trebuit să înveţe să se gândească mai mult la sănătatea comunităţilor. Medicul Rafila a remarcat faptul că s-a vorbit prea mult despre redeschiderea mall-urilor, a sălilor de fitness sau a sălilor de jocuri de noroc, dar prea puţin despre redeschiderea şcolilor. Reprezentantul României la OMS a subliniat importanţa educării celor care activează în diverse domenii astfel încât să nu mai fie necesară oprirea activităţilor economice.

Noi dacă reluăm activităţile economice, culturale, educative trebuie să le şi continuăm. Nu mai trebuie să le întrerupem. Noi pentru asta trebuie să ne pregătim în această vară. Să ne educăm copiii să se antreneze, să se educe cei care lucrează în diverse sectoare încât să nu mai oprim activităţile economice, să reluăm şcolile, universităţile şi să putem să desfăşurăm o activitate apropiată de normal”, a precizat Alexandru Rafila.

Medicul Adrian Streinu-Cercel a remarcat faptul că lucrurile în România au evoluat, însă în continuare este necesar ca cetăţenii să dea dovadă de responsabilitate pentru că „de aici încolo, problema vă aparţine”.

Eforturile au fost fantastice. Suntem într-un moment de cumpănă în care putem să dam cu piciorul la tot ce s-a făcut până acum sau putem să avem înţelepciunea cea de pe urmă. Rugămintea mea este să avem înţelepciunea necesară şi să ne ferim noi pe noi, pentru că nu ne fereşte nimeni. Dacă vă feriţi pe voi, atunci îi feriţi şi pe cei dragi. De aici încolo toată problema vă aparţine”, a concluzionat Adrian Streinu-Cercel.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Pescobar și-a cumpărat penthouse în valoare de 2 milioane de euro! „O să am cinema, amfiteatru și piscină!”
Fanatik.ro
Unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din România se va deschide din această vară. Ce localități va străbate
Capital.ro
A murit marele MAESTRU al filmului. Tristețe mare în România: Jocul s-a terminat
Playtech.ro
Reacţia lui Hagi când Loredana s-a aşezat lângă el! Nu a putut să reziste când a văzut decolteul vedetei. Imaginea momentului
DailyBusiness
Vremea face ravagii în România. Ploi torențiale, grindină și inundații. Iată care sunt zonele vizate
Adevarul
De ce bebelușii spun „tata”, înainte să spună „mama” VIDEO
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Rețetă de prăjitură cu cireșe și iaurt. Cel mai căutat desert în zilele de vară
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. „Ce rușine!”. Imaginile indecente pentru care Mădălina Ghenea a fost desfințată de fani
wowbiz.ro
Getuța Sterp a răbufnit și ea la adresa Marei Bănică! Ce i-a transmis jurnalistei: „Să vezi ce bătaie de joc ți-ai făcut singură. Nu rămâne așa”
Cancan.ro
Sebastian Dobrincu a dat-o uitării pe Ioana Ignat și s-a lăsat anturat la prima strigare de „brunețica”
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
De ce niciun trecător nu a intervenit pentru a-l salva pe bărbatul ucis în Crângași! Explicația unui psiholog criminalist: „Oamenii sunt din ce în ce mai egoiști”
Capital.ro
Interzis pentru românii care au mașini. Amendă de 1.000 de lei. Decizie direct de la primărie
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Are 75 de ani, dar arată ca la 30, are o avere impresionantă și își caută iubit la 12 ani de când a divorțat
stirilekanald.ro
Șocant unde au găsit-o moartă pe Raisa, fetița de 2 ani dispărută din fața casei
substantial.ro
Descoperă rețeta salatei de legume la borcan: Gust de vară, prospețime și conveniență în bucătăria ta!
MediaFlux
Un ALT IMPOZIT la PENSIE după RECALCULARE. Anunțul ministrului MUNCII
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'