Apple suspendă negocierile cu Hyundai şi Kia pentru a construi o maşină autonomă după ce informaţia a ajuns în presă

Discuţiile dintre Apple, Hyundai şi Kia au fost întrerupte, după ce producătorii de automobile din Coreea de Sud au divulgat în presă că există negocieri cu gigantul american pentru construirea de maşini autonome.

08 feb. 2021, 19:43
Apple suspendă negocierile cu Hyundai şi Kia pentru a construi o maşină autonomă după ce informaţia a ajuns în presă
Apple suspendă negocierile cu Hyundai şi Kia pentru a construi o maşină autonomă după ce informaţia a ajuns în presă

Apple suspendă negocierile cu Hyundai şi Kia. Informaţia a fost confirmată de reprezentanţii companiilor sud-coreene. „Hyundai Motor nu este în discuţii cu Apple pentru a dezvolta un vehicul autonom”, au anunţat oficialii Hyundai, conform Businessinsider.com

Apple suspendă negocierile cu Hyundai şi Kia

La rândul lor, reprezentanţii Kia au făcut un anunţ similar, în condiţiile în care se află sub coordonarea companiei-mamă Hyundai. Hyundai a precizat că mai multe companii sunt interesate de o colaborare pentru a dezvolta împreună vehicule electrice autonome.

Citeşte şi Apple şi Hyundai vor să construiască maşini electrice. Când ar începe producţia

Noile declaraţii vin după ce un raport publicat de Wall Street Journal arăta că Kia căuta parteneri pentru construirea maşinii autonome Apple în Georgia. Potrivit CNBC,  miercuri, Apple, Hyundai şi Kia se apropiau de un acord. Conform unei surse citate de Bloomberg,  discuțiile dintre cele trei companii au fost întrerupte după ce Apple ar fi  fost deranjată de faptul că în presă au apărut informaţii privind potenţialul parteneriat.

Reprezentanţii Hyundai au declarat public faptul că a avut discuţii în stadiu incipient cu Apple în ianuarie, însă, ulterior şi-au revizuit declaraţia. De asemenea, Hyundai și Kia ar fi avut discuţii cu privire la compania care va ajunge să construiască maşina autonomă, provocând noi fricțiuni, a declarat sursa Bloomberg.

Până acum Apple nu a făcut nicio declaraţie referitoare la acest subiect.

Acțiunile Kia Motors au crescut cu 14% după ce presa din Coreea de Sud a anunțat că Apple va investi 3,6 miliarde dolari la compania asiatică pentru dezvoltarea mașinii electrice a Apple.

Hyundai recheamă Kona EV din cauza riscului de incendiu. Anchetă de amploare în Coreea de Sud

Hyundai recheamă Kona EV din cauza riscului de incendiu, după ce mai multe astfel de maşini electrice au fost foc începând din octombrie 2020. Cel mai recent incident a avut loc sâmbătă în oraşul Daegu din Coreea de Sud, unde au fost raportate 11 astfel de probleme.

Este, însă, primul Hyundai Kona EV care a luat foc, după ce a fost în service în cadrul campaniei de rechemare, transmite agenţia Reuters.

În Coreea de Sud, Hyundai a rechemat 25.564 de maşini electrice Kona construite în perioada septembrie 2017 – martie 2020 din cauza riscului producerii unui scurt circuit, generat de un defect de fabricaţie a bateriilor de înaltă tensiune.

Maşinile electrice Hyundai Kona vizate în campania de rechemare primesc actualizări de software şi schimbări de baterie, după o inspecţie tehnică.

În cazul maşinii Hyundai Kona care a luat foc, a fost realizată doar actualizarea software, fără a fi înlocuită bateria, a declarat un oficial sub protecţia anonimatului, conform Reuters.

Institutul de testare şi cercetare a automobilelor din Coreea de Sud investighează acum modul în care este realizată campania de rechemare de către Hyundai Motor.

Citeşte şi: Amplă campanie de rechemare a Hyundai Santa Fe în România. Peste 5.000 de maşini ar putea lua FOC

Potrivit sursei citate, reprezentanţii Hyundai nu au făcut comentarii cu privire la modelul Kona EV care a luat foc.