Hyundai recheamă Kona EV din cauza riscului de incendiu. Anchetă de amploare în Coreea de Sud

Autorităţile din Coreea de Sud investighează campania de rechemare a Hyundai, după ce un model electric Kona a luat foc.

26 ian. 2021, 12:27
Hyundai recheamă Kona EV din cauza riscului de incendiu. Anchetă de amploare în Coreea de Sud

Hyundai recheamă Kona EV din cauza riscului de incendiu, după ce mai multe astfel de maşini electrice au fost foc începând din octombrie 2020. Cel mai recent incident a avut loc sâmbătă în oraşul Daegu din Coreea de Sud, unde au fost raportate 11 astfel de probleme.

Este, însă, primul Hyundai Kona EV care a luat foc, după ce a fost în service în cadrul campaniei de rechemare, transmite agenţia Reuters.

Hyundai recheamă Kona EV din cauza riscului de incendiu. Sunt vizate mii de maşini

În Coreea de Sud, Hyundai a rechemat 25.564 de maşini electrice Kona construite în perioada septembrie 2017 – martie 2020 din cauza riscului producerii unui scurt circuit, generat de un defect de fabricaţie a bateriilor de înaltă tensiune.

Citeşte şi: Apple şi Hyundai vor să construiască maşini electrice. Când ar începe producţia

Maşinile electrice Hyundai Kona vizate în campania de rechemare primesc actualizări de software şi schimbări de baterie, după o inspecţie tehnică.

În cazul maşinii Hyundai Kona care a luat foc, a fost realizată doar actualizarea software, fără a fi înlocuită bateria, a declarat un oficial sub protecţia anonimatului, conform Reuters.

Institutul de testare şi cercetare a automobilelor din Coreea de Sud investighează acum modul în care este realizată campania de rechemare de către Hyundai Motor.

Citeşte şi: Amplă campanie de rechemare a Hyundai Santa Fe în România. Peste 5.000 de maşini ar putea lua FOC

Potrivit sursei citate, reprezentanţii Hyundai nu au făcut comentarii cu privire la modelul Kona EV care a luat foc.

Luna viitoare, Hyundai urmează să lanseze modelul electric Ioniq 5, ce foloseşte o nouă platformă.

Românii aleg în număr tot mai mare automobile electrice. Vânzările au continuat să crească rapid și în luna septembrie, în pofida scăderii de peste 30% a pieței auto, în acest an, informează profit.ro.

Piața auto din România a fost la fel de afectată de pandemia de coronavirus, însă apetitul românilor pentru vehicule ecologice nu s-a diminuat, ci dimpotrivă. Potrivit datelor DRPCIV, analizate de APIA şi citate de profit.ro, evoluția vânzărilor în funcție de tipul de propulsie arată o ușoară creștere a cotei de piață a mașinilor diesel (de la 26% în 2019, la 27%, pe primele 9 luni), dar cu o cotă mult mai scăzută în septembrie, de numai 21,2%.

Citeşte şi: Tot mai mulţi români aleg maşini electrice. Peste 2.200 de rezervări în programul Rabla Plus