Persoana decedată la concertul Linkin Park din Capetown este o femeie de origine română

O femeie de origine română, Florentina Heaven-Popa, în vârstă de 33 de ani, a murit zdrobită de un panou publicitar la un concert Linkin Park pe stadionul din Cape Town (vest), miercuri seara, iar soţul ei a anunţat că va intenta proces, relatează Independent online South Africa.

RomaniaTV.net
09 nov. 2012, 10:14
Persoana decedată la concertul Linkin Park din Capetown este o femeie de origine română

Florentina Heaven-Popa era directoarea unuia dintre cele mai bune hoteluri, One & Only, la V&A Waterfront, a confirmat joi soţul ei, Leslie Heaven, pentru Cape Argus. El a declarat că a fost la concertul respectiv împreună cu soţia sa. „Vom intenta proces şi nu vom face alte comentarii”, a fost tot ce a declarat el pentru publicaţia locală.

Între timp, Primăria Cape Town a lansat o investigaţie independentă asupra evenimentelor care au condus la moartea lui Heaven-Popa, a anunţat joi primarul Patricia de Lille. Această investigaţie va fi condusă de către Poliţia Sud-Africană (SAPS) şi o firmă de inginerie. Primarul a mai anunţat că municipalitatea şi organizatorii concertului, Big Concert, vor coopera deplin cu investigaţia. „Aş dori să anunţ că municipalitatea a acţionat proactiv şi a instituit o investigaţie independentă externă asupra cauzelor incidentului”, a declarat ea.

Nouăsprezece persoane au fost rănite, după ce un panou publicitar pentru Lucozade, instalat temporar, s-a prăbuşit din cauza unor rafele puternice de vânt înainte de concert. Heaven-Popa, din Hout Bay, a murit din cauza rănilor. Alte 12 persoane au fost conduse la spital, iar două se află într-o situaţie critică, relatează Mediafax.

Heaven-Popa a lucrat ca manager de formare şi calitate la One&Only, un hotel de lux, Kerzner International, la V&A Waterfront. Hotelul a descris-o pe Heaven-Popa ca pe „o membră extrem de respectată a echipei One&Only de la Cape Town, care le va lipsi foarte mult tuturor colegilor ei”. „Tot personalul One&Only de la Cape Town transmite condoleanţe familiei ei”, a adăugat hotelul.