Absolvenţii liceelor tehnologice, nedreptăţiţi: „Dau Bac-ul după aceeaşi programă ca cei din liceele teoretice, de la uman”

Lidia Mîrzac, profesoară de Limba română la Colegiul Silvic „Bucovina”, din Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava, a postat, pe Facebook, câteva zeci de screen shot-uri în care elevii ei, care tocmai susţinuseră Bac-ul, îi transmiteau mesaje de mulţumire pentru notele mari pe care le-au obţinut. La postarea respectivă a intervenit şi ministrul Educaţiei, Monica Anisie, care a felicitat-o pe doamna profesoară pentru rezultatele obţinute de elevi.

RomaniaTV.net
02 iul. 2020, 18:05
Absolvenţii liceelor tehnologice, nedreptăţiţi: „Dau Bac-ul după aceeaşi programă ca cei din liceele teoretice, de la uman”

Cadrul didactic subliniază faptul că este vorba despre elevi care au intrat la liceu şi cu medii sub 5, fiind vorba despre un liceu tehnologic, şi care au reuşit să obţină la Bacalaureat note de 8 şi 9.

Nu pot să nu împărtăşesc bucuria profesorului dintr-un liceu tehnologic, unde elevii au intrat şi cu 2,60, profesor care în ziua rezultatelor primeşte mesaje de tipul celor din print screen-urile de mai jos! Ce zi minunată! Mulţumesc, dragii mei„, a scris Lidia Mîrzac pe Facebook.

Citeşte şi Propunere de lege. 22 de elevi într-o clasă şi programa şcolară să acopere 65% din ore, restul va fi lăsat la dispoziţia profesorului

Printre cei care au felicitat-o pe profesoară pentru rezultatele deosebite s-a numărat și ministrul Educației. Într-o replică la comentariul ministrului, profesoara i-a atras atenția asupra faptului că elevii de la Liceele tehnologice sunt nedreptăţiţi, ei fiind nevoiţi să susţină examenul maturităţii după exact aceeaşi programă ca elevii de pe filiera teoretică.

Sunt felicitările pe care le primesc în numele tuturor profesorilor de româna din liceele tehnologice, care dau bacalaureatul după aceeași programă ca cei din licee teoretice, ca cei de la uman, profesori care s-au străduit ca elevii lor să nu simtă că această competiție e nedreaptă!( pentru că vrem nu vrem, atâta timp cât de rezultatele astea depinde admiterea la facultate, bacalaureatul e o competiție. Cred că trebuie făcut ceva în acest sens! Mulțumesc! Am încredere!„, i-a transmis profesoara ministrului.