ALEGERI PRIMĂRIA CAPITALEI. Traian Băsescu: Dan Barna nu vrea să câştige Nicuşor Dan, ca să rămână cu partidul

Traian Băsescu a vorbit despre candidatura sa la Primăria Capitalei și a subliniat că, în ceea ce îl privește, „obiectivul este un rezultat onorabil al PMP”. Totuși, dacă va câștiga scrutinul pentru a treia oară în carieră, spune el, va renunța „cu dragă inimă” la „confortul funcției de europarlamentar, pentru mandatul de primar general” al Bucureștiului.

RomaniaTV.net
11 aug. 2020, 19:04
ALEGERI PRIMĂRIA CAPITALEI. Traian Băsescu: Dan Barna nu vrea să câştige Nicuşor Dan, ca să rămână cu partidul

Europarlamentarul PMP Traian Băsescu a declarat, marți seară, la Digi24, că ”cineva din PMP nu dorește ca Nicușor Dan să câștige alegerile, ca să rămână cu partidul”. 

Întrebat fiind dacă se referă la Dan Barna, fostul președinte a confirmat spunând că liderul USR se teme să nu piardă partidul și că aceasta e explicația pentru care PMP a fost exclus din alianța anti-PSD de la București:

”Nu cred că Dan Barna nu știa ce presupune să excludă PMP din alianță (…) Sondajele noastre arată că iau procente și de la Gabriela Firea și de la Nicușor Dan. Reduc șansele la primărie ale amândurora”, a mai declarat fostul președinte.

Gabriela Firea, despre candidatura lui Traian Băsescu la Primăria Capitalei: „Nu mi se pare nici hilar, nici neobişnuit” 

Referitor la candidatura sa, Băsescu a declarat că are deja toate listele de semnături necesare, ba chiar un plus de 3000 de semnături.

În direct pe B1 TV, marți seară, fostul președinte și primar general a explicat că între PMP, pe de o parte, respectiv PNL și USR-PLUS, pe de altă parte, „presiunea nu mai funcționează – sau nici nu a funcționat, nici nu va funcționa. Practic, astăzi a fost ultima zi în care se mai puteau înscrie alianțele politice. PMP merge, cum s-ar spune, de capul lui în alegeri”.

Întrebat de Tudor Mușat dacă intrarea sa în cursă ar putea fi mai degrabă un calcul politic pe termen lung, având în vedere că după locale vor urma și alegerile generale, el a subliniat: „Sunt atât de departe parlamentarele, avem de trecut localele. Sigur, un om cu viziune privește până la parlamentare. În ceea ce mă privește, obiectivul este un rezultat onorabil al PMP la alegerile locale și, dacă voi câștiga alegerile, cu dragă inimă renunț la confortul de la Bruxelles, confortul funcției de europarlamentar, pentru mandatul de primar general al Capitalei”.

Întrebat ce înseamnă „rezultat onorabil”, Traian Băsescu a răspuns: „Politica este un element extrem de fluid până în ziua în care se încheie introducerea voturilor în urne. Deci nu pot spune că am o schemă precisă, nici a soluțiilor de campanie, nici a rezultatelor în urma acestei campanii. Ce vă pot spune însă, asta apropo de definirea unui rezultat bun, am început cu vreo 9 procente. Ultimul sondaj, deci cel de ieri, arată 20%, ceea ce nu e rău, se apropie de onorabil”.

Traian Băsescu ar putea candida sub sigla PD-L

După ce Traian Băsescu a dezvăluit că vrea să ceară denumirea PDL de la PNL (partid care a „înghițit” fostul PDL), președintele PMP, Eugen Tomac, face o dezvăluire care schimbă datele problemei.

Într-o intervenție telefonică la Antena 3, Eugen Tomac a anunțat că denumirea PDL este înregistrată de PMP. Tomac a dezvăluit că luni seara a avut o discuție cu Ludovic Orban, pentru a-i cere acestuia denumirea PDL. Ulterior, acesta a precizat însă că nu a fost vorba decât despre o informare, din moment ce PMP deține deja denumirea PDL.

Eugen Tomac a mai explicat că în luna august urmează să fie organizată o ședință a conducerii PMP, în care să se discute oportunitatea schimbării denumirii în PDL.

Potrivit președintelui PMP, Ludovic Orban „a luat notă” de solicitarea legată de PDL și s-a arătat surprins. „Bineînțeles că noi avem rezervată denumirea PDL în sertarul PMP”, a mai declarat Tomac, precizând că vizita la Guvern a fost una de curtoazie, pentru că PMP se află la guvernare și nu a dorit ca partenerii de la PNL să fie puși în fața faptului împlinit.