O femeie din Olt a intrat în şoc anafilactic după ce a primit vaccinul AstraZeneca

Problemele vaccinării cu AstraZeneca continuă în România. Medicii au intervenit de urgență după ce o femeie din Olt a intrat în șoc anafilactic după ce a primit vaccinul AstraZeneca.
Filip Stan
12 mart. 2021, 17:47
O femeie din Olt a intrat în şoc anafilactic după ce a primit vaccinul AstraZeneca

Toate dozele de vaccin AstraZeneca din lotul carantinat temporar (ABV 2856), distribuite în judeţul Olt, au fost consumate până pe 3 martie, iar o persoană vaccinată cu ser din acest lot a dezvoltat o reacţie adversă severă, şoc anafilactic, şi a fost spitalizată peste 48 de ore cu o evoluţie favorabilă, potrivit unui comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, informează Agerpres.

DSP Olt a informat că în judeţ au fost distribuite 2.400 de doze de vaccin AstraZeneca din lotul ABV 2856 începând din data de 14 februarie, acestea fiind consumate în perioada 15 februarie – 3 martie.

„Au fost repartizate 2.400 doze de vaccin, care au fost distribuite şi consumate în perioada 15.02.2021- 03.03.2021, după cum urmează: C.N. Agricol ‘Carol I’ – centrul nr. 2 (etaj 1 clase) – 1.390 doze; Centrul de vaccinare Balş, subsol Primăria Balş – 620 doze; C.M.J. Olt – 290 doze; Centrul 2 Batalionul 325 Artilerie ‘ALUTUS’ – 100 doze”, precizează sursa citată.

Una dintre persoanele vaccinate cu ser din acest lot a dezvoltat o reacţie adversă severă postvaccinare.

Alertă în Marea Britanie. O nouă tulpină COVID a fost descoperită. Două persoane care s-au întors din Caraibe au fost infectate
Este vorba de o femeie în vârstă de 46 de ani căreia i-a fost administrat serul pe 21 februarie şi la scurt timp a intrat în şoc anafilactic. Femeia a fost asistată medical în centrul de vaccinare apoi a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina, a rămas internată timp de trei zile şi a fost externată cu stare generală bună.

DSP Olt a punctat că în prezent în judeţ se continuă vaccinarea cu ser din celelalte loturi produse de compania AstraZeneca, iar din lotul carantinat temporar nu mai există doze.

Specialişti CNCAV: Nu sunt motive de întrerupere a vaccinării cu AstraZeneca

Specialiştii Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19 afirmă că „nu sunt motive de întrerupere a vaccinării cu AstraZeneca din punct de vedere ştiinţific şi reglementar”.

O dezbatere pe această temă a fost organizată pe pagina oficială de Facebook ‘Ro Vaccinare’.

https://www.facebook.com/ROVaccinare/posts/138648334815584

Discuţia a fost iniţiată după ce CNCAV a decis joi seară că peste 4.000 de doze de vaccin AstraZeneca, provenind dintr-un lot pentru care Italia a decis suspendarea temporară a administrării, vor fi carantinate temporar, însă va continua vaccinarea cu serul din celelalte loturi.

Întrebaţi ce se întâmplă cu persoanele care sunt deja programate pentru prima doză de AstraZeneca, dacă acestea să meargă să se imunizeze, specialiştii susţin că „din punct de vedere ştiinţific şi reglementar, nu sunt motive de întrerupere a vaccinării cu vaccinul AstraZeneca”.

9000 de români şi-au anulat programarea la vaccinarea cu AstraZeneca
„Acesta şi-a dovedit profilul de siguranţă în studiile clinice. Orice lot, înainte de comercializare, trebuie să fie certificat din punct de vedere al calităţii. Astfel, balanţa risc – beneficiu este în continuare în favoarea vaccinării”, au spus aceştia.

În ceea ce priveşte loturile carantinate în Europa, specialiştii arată că Agenţia Europeană a Medicamentului evaluează în continuare toate raportările referitoare la reacţii adverse, cum o face în mod normal, şi investighează evenimentele tromboembolice şi de coagulare raportate post-vaccinare.

Potrivit sursei citate, „din informaţiile de până acum”, numărul de evenimente tromboembolice „nu este mai mare” faţă de procentul obişnuit.

 

 

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Soția lui Radu Mazăre este însărcinată! Cum a reacționat acesta, la ieșirea din închisoare
Fanatik.ro
Orașul din România unde găsești cele mai ieftine apartamente. Prețurile pornesc de la 6.000 de euro pentru o locuință mobilată și utilată. Ai Pepco, dar și Kaufland la doar doi pași
Capital.ro
România a pierdut un campion de talie europeană! A adus mare cinste țării
Playtech.ro
Fotografiile pe care Lavinia Pîirva le-ar vrea şterse de pe internet! Ce făcea în tinereţe, imagini INDECENTE
DailyBusiness
Se dau bani pentru digitalizarea primăriilor din țară! Anunțul oficial de la Guvern
Adevarul
Mii de tineri ruși mor în războiul din Ucraina. Familia unui soldat de 18 ani ucis pe front: „Abia aștepta să se înroleze”
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Românii de la bloc au de ce să se bucure. Legea a fost dată și îi ajută enorm
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Rusoaica superbă s-a cuplat cu un milionar mai tinerel ca ea! Cum arată Anna
wowbiz.ro
Scene cutremurătoare la morgă, după ce părinții Raisei au mers să ridice trupul neînsuflețit al micuței: "În loc să-mi îmbrac copilul de viu, mi-l îmbrac de mort"
Cancan.ro
LIVE VIDEO | Marea finală Survivor All Stars 2024: Și câștigătorul este…
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
„Eu am găsit-o în groapă”. Tatăl adolescentului care a ucis-o pe Raisa a rupt tăcerea. Ce spune bărbatul despre un posibil complice
Capital.ro
UE a dat ordin. Intră în vigoare peste tot din 1 iulie. România n-are de ales
StirileBZI
Creșterea salariului minim va duce la un val de scumpiri. Experții spun că este un efect de domino
Prosport.ro
FOTO. Ilinca Vandici a făcut-o praf pe Bianca Drăgușanu! Războiul frumoaselor foste iubite de fotbaliști
stirilekanald.ro
Raisa, ucisă de vărul ei! Băiatul a recunoscut ce i-a făcut! Detalii șocante
substantial.ro
Empatia: Cheia către o lume mai bună – Cum să îți înveți copilul să fie plin de compasiune
MediaFlux
RECALCURAREA PENSIILOR se va putea face RAPID! Simona Bucura Oprescu a ANUNȚAT
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'