O femeie infectată cu Covid-19 a plecat din spital pentru a merge la slujbă. Poliţiştii au ridicat-o din biserică

O femeie în vârstă de 48 de ani, infectată cu noul coronavirus, a plecat din spitalul din Bârlad pentru a merge la biserică, la slujbă. Femeia avea mască la ea, însă a mers si a pupat toate icoanele. Când si-au dat seama că lipseste din salon, medicii au mers să o caute. Au găsit-o în biserică de unde au şi ridicat-o imediat. Acum, femeia s-a ales cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

RomaniaTV.net
24 aug. 2020, 08:45
O femeie infectată cu Covid-19 a plecat din spital pentru a merge la slujbă. Poliţiştii au ridicat-o din biserică

Femeia în vârstă de 48 de ani este infirmieră la Spitalul Județean de Urgență din Vaslui. Aceasta a fost confirmată cu Covid 19 și este internată cu Covid 19 la Spitalul din Bârlad de zece zile, potrivit vremeanoua.ro.

Duminică dimineaţă, femeia a ieşit din spital pentru a merge la slujba la biserica aflată în curtea unităţii medicale. Un medic a boservat absenţa ei şi a sunat la 112. După ce a pupat toate icoanele din biserică și s-a închinat la ele, infirmiera a fost săltată direct din mijlocul enoriașilor și dusă înapoi în salon.

„Am fost sesizați prin apel la 112 de către un medic de la spitalul din Bârlad, cu privire la faptul că, o femeie de 48 de ani ar fi părăsit salonul unde era internată. În scurt timp aceasta a fost găsită în interiorul bisericii din curtea spitalului. A fost deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor”, a precizat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, pentru sursa citată mai sus. 

„Nu se face așa ceva, oricât de credincios ești! Infecția se răspândește foarte repede, nu trebuia să meargă la Biserică. Noi nu putem încuia pacienții, dar aceștia trebuie să fie conștineți că nu au voie în comunitate, dacă nu sunt complet vindecați! Chiar dacă avea mască, ea a sărutat toate icoanele! Am fost nevoiți să anunțăm și poliția”, a spus Daniela Borș, managerul spitalului bârlădean.