Recomandări pentru începutul anului şcolar. Mesajul transmis de poliţiştii de la Brigada Rutieră

Poliţiştii din cadrul Brigăzii Rutiere vin cu o serie de recomandări în contextul începerii anului şcolar şi a aglomeraţiei ce poate apărea odată cu revenirea elevilor la şcoală.
Romania TV
13 sept. 2020, 17:46
Recomandări pentru începutul anului şcolar. Mesajul transmis de poliţiştii de la Brigada Rutieră

Odată cu începerea noului an școlar, se vor înregistra valori ridicate de trafic pe principalele artere de circulație și pe sectoarele de drum care fac legătura cu municipiul București.

În acest context, polițiștii Brigăzii Rutiere vor acționa cu efective sporite în zonele în care pot apărea blocaje, precum și în zonele adiacente unităților de învățământ.

Totodată, vor fi constituite dispozitive flexibile de poliție rutieră care vor acționa pentru fluidizarea traficului.

Recomandări pentru şoferi

Pentru evitarea neplăcerilor produse de aglomeraţie, reprezentanţii Brigăzii Rutiere solicită conducătorilor de autovehicule:

  • să circule cu prudență, în special în zona trecerilor pentru pietoni și a unităților de învățământ;
  • să păstreze „centrul liber” al intersecţiei;
  • să nu oprească ori să staţioneze în locuri unde ar putea împiedica desfăşurarea normală a traficului rutier;
  • să nu blocheze calea de rulare a mijloacelor de transport public;
  • să păstreze o distanță suficientă pentru a putea frâna în condiții de siguranță;
  • să respecte semnalele, indicațiile și dispozițiile polițiștilor rutieri;
  • să adapteze în permanență viteza la condițiile meteo-rutiere;
  • să își păstreze calmul și să nu claxoneze abuziv.

De asemenea, părinților le e recomandat să folosească autoturismul personal doar dacă este absolut necesar. Dacă distanța dintre domiciliu și unitatea de învățământ este mică, e recomandat să nu folosească autoturismul întrucât pot interveni ambuteiaje sau chiar blocări ale traficului, creând un disconfort vizibil atât pentru ei cât și celorlalți participanți la trafic.

Sfaturi pentru pietoni

Pietonilor li se recomandă să circule pe trotuare, să traverseze strada doar prin locuri marcate și semnalizate corespunzător sau la culoarea verde a semaforului electric, numai după ce s-au asigurat temeinic și sunt siguri că intenția lor de traversare a fost observată si înțeleasă de către conducătorii auto.

În același context, pietonii trebuie să țină cont de o regulă importantă pentru siguranța lor în momentul în care traversează o arteră rutieră, referitoare la folosirea telefonului mobil în acel moment. Folosirea telefonului mobil este un factor care influențează capacitatea de atenție și reacție a pietonului în momentul deplasării în trafic, fie că vorbește la telefon, ascultă muzică, scrie mesaje sau se joacă pe acesta.

Toate aceste recomandări au scopul de a preveni apariția unor probleme privind circulația rutieră în zona unităților de învățământ, respectiv prevenirea accidentelor rutiere, apariția blocajelor sau ambuteiajelor în trafic și, nu în ultimul rând, crearea unor stări de nervozitate în rândul participanților la trafic.

Mesajul pentru elevi în noul an şcolar

„Brigada Rutieră a Capitalei le transmite tuturor elevilor succes la învățătură și rezultate deosebite. De asemenea, vă asigurăm că vom continua și în acest an activitățile care să contribuie la reducerea riscului rutier în rândul participanților la trafic, întrucât siguranța dumneavoastră constituie prioritatea noastră”.

DailyBusiness
Cum poți rămâne fără bani în cont. O nouă metodă de înșelăciune face ravagii în România
Spynews
Cristina Scarlevschi, în lacrimi, la mormântul fiului. Imaginile dureroase făcute publice de ispita de la Insula iubirii: „Gândul la Alex vine cu...” | GALERIE FOTO
Bzi.ro
Medicul care a încercat să-l salveze pe Felix Baumgartner rupe tăcerea. „S-a prăbușit ca o rachetă”
Fanatik.ro
A dat 8 ani șpagă la ANAF! Vicepremierul Dragoș Anastasiu, dezvăluiri în premieră din dosarul de corupție în care a fost amenințat cu pușcăria
Capital.ro
Un titan al muzicii s-a stins. A fost extrem de apreciat: Ne-a oferit nu doar muzică, ci o formă de memorie colectivă sonoră
Playtech.ro
Klaus şi Carmen Iohannis profită din plin de timpul liber! Cei doi străbat săptămânal sute de kilometri pentru plăcerea lor, unde au fost surprinşi
Adevarul
Județul cu burse de nerefuzat la profesională, dar cea mai mare rată de elevi nerepartizați la liceu. „Toți vor teoretic”
wowbiz.ro
Medicul care l-a resuscitat pe Felix Baumgartner face dezvăluiri halucinante: „Am bănuit când am văzut...”. Detaliul pe care l-a observat instant când a început să-i ofere primul ajutor
Evz.ro
Ploi torențiale și vijelii după caniculă. Risc ridicat de fenomene meteo extreme
Prosport.ro
Divorțul anului în lumea bună. Milionarul și prietena Soranei Cîrstea au rupt 9 ani de căsnicie
kanald.ro
Horoscop săptămânal Thomas Rob pentru 28 iulie - 3 august 2025: Chinul se termină pentru Scorpioni! Ajung să facă pace cu trecutul lor
Cancan.ro
Medicul care a încercat să îl resusciteze pe Felix Baumgartner, iubitul Mihaelei Rădulescu, rupe tăcerea: 'Părea că nu a…
Capital.ro
România a pierdut o actriță de geniu. O admiram vrăjiți la teatru și TV: Știam că sunt urâtă, așa că am zis să fac comedie, ca Birlic!
StirileBZI
Mită recunoscută în instanță! Vicepremierul Dragoș Anastasiu în mijlocul unui scandal de proporții! A dat mită unui angajat ANAF
stirilekanald.ro
VIDEO „Era sânge de sus până jos” O femeie de 35 de ani și-a înjunghiat fostul soț din gelozie
Românii care scapă de plata CASS și după 1 august 2025. Lista celor care sunt exceptați