Noi scenarii luate în calcul de ministrul Educaţiei. Ce se întâmplă cu vacanţele şi Evaluarea Naţională 2021

Ministrul Educaţiei revine cu noi propuneri după ce a anunţat că vacanţa de primăvară va fi prelungită şi că va dura din 2 aprilie până în 4 mai. Examenul de bacalaureat va avea loc la datele stabilite, însă Evaluarea Naţională se va decala şi va avea loc în perioada 5-8 iulie.

24 mart. 2021, 14:16
Noi scenarii luate în calcul de ministrul Educaţiei. Ce se întâmplă cu vacanţele şi Evaluarea Naţională 2021

Propunerile ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, privind prelungirea vacanţei de primăvară a stârnit revoltă în rândul elevilor şi părinţilor.

Sorin Cîmpeanu a revenit, miercuri, precizând că „dorim sa avansam și propuneri alternative (care sa păstreze vacanța de primăvara in perioada 2 apr- 4 mai) pentru că este o solicitare puternic sustinuta prin considerente epidemiologice de către MS”.

Citeşte şi: Vacanţa de vară se scurtează cu două săptămâni. Ministrul Educaţiei: „Vom avea un vârf al pandemiei în aprilie”

De asemenea, ministrul Educaţiei a spus că nu este exclus ca examenele naţionale să rămână la aceeaşi dată, dar să fie prelungită durata semestrului al II-lea.

„În același timp, dacă va fi considerată acceptabila de către partenerii de dialog, am putea lasă examenele naționale exact la datele planificate, prelungind sem II cu doar o săptămâna (de pe 18 iun pana pe 25 Iunie) și propunând recuperarea săptămânii “lipsa” din sem II in 5 zile de sâmbătă, spre exemplu”, a mai spus ministrul Educaţiei.

Sorin Cîmpeanu a mai spus că „orice alte propuneri mai bune decât cea/cele ale ME, vor fi luate in considerare in discuțiile de mâine, din CDS”. Şedinţa CDC va avea loc la ora 10.

Citeşte şi: Iohannis susţine propunerea ministrului Educaţiei privind contopirea vacanţelor din aprilie: Niciun sacrificiu nu este prea mare pentru sănătatea copiilor noştri