Noi restricţii în Marea Britanie. Restaurantele şi barurile se vor închide mai devreme

Autorităţile din Marea Britanie au impus noi restricţii, pentru a limita răspândirea coronavirusului, conform BBC. Începând de joi, oate pub-urile, barurile şi restaurantele din Anglia se vor închide la ora 22:00.

RomaniaTV.net
22 sept. 2020, 11:03
Noi restricţii în Marea Britanie. Restaurantele şi barurile se vor închide mai devreme

Michael Gove, ministru în Cabinetul Johnson, susţine că oamenii ar trebuie să lucreze de acasă, „dacă pot”, iar spectacolele sportive ar trebui să se desfăşoare fără spectatori. De asemenea, ministrul susţine că închiderea barurilor și restaurantelor la ora 22.00 a avut efecte pozitive în zonele unde a fost testată.

Citeşte şi: Panica s-a instalat din nou în Marea Britanie. Oamenii au luat cu asalt magazinele şi au golit rafturile, de teama unui nou lockdown

Setul complet de măsuri va fi stabilit de premierul Boris Johnson în Camera Comunelor. În Marea Britanie, alerta de covid a fost ridicată la nivelul 4, ceea ce înseamnă că rata de transmitere a virusului este „mare sau în creștere exponențială”.

Marea Britanie ar putea ajunge la 50.000 de noi cazuri de coronavirus pe zi până la jumătatea lunii octombrie, în cazul în care nu se iau măsuri suplimentare, susţine consultantul guvernului pe probleme ştiinţifice. Cazurile de COVID din Marea Britanie s-au dublat la fiecare şapte zile.