Real Madrid – Barcelona 2-1. El Clasico lasă deschisă lupta la titlu în Spania

Formaţia Real Madrid a învins echipa FC Barcelona, sâmbătă seară, pe stadionul Alfredo Di Stefano, scor 2-1, într-un meci din etapa a XXX-a a campionatului Spaniei.

10 apr. 2021, 21:38
Real Madrid – Barcelona 2-1. El Clasico lasă deschisă lupta la titlu în Spania

Real Madrid – Barcelona 2-1. Pe o ploaie insistentă, Real a deschis scorul prin Karim Benzema (13), cu călcâiul, germanul Toni Kroos a majorat diferenţa dintr-o lovitură liberă (28), golul de onoare al catalanilor fiind reuşit de Oscar Mingueza (60).

Pe final, în minutul 90, de la Real Madrid a fost eliminat Casemiro, el primind al doilea cartonaş galben. Casemiro a primit primul cartonaş galben cu doar un minut înainte de eliminare.

În urma acestui succes, Real a urcat provizoriu pe primul loc al clasamentului, în timp ce Barcelona a coborât pe locul al treilea.

Clasament:
1. Real Madrid 66 puncte (30 jocuri)
2. Atletico Madrid 66 p (29 j)
3. FC Barcelona 65 p (30 j)
4. Sevilla 58 p (29 j)
5. Real Sociedad 46 p (29 j)
6. Betis Sevilla 46 p (29 j)
7. Villarreal 46 p (29 j)

El Clasico ar putea fi decisiv pentru titlu, vine într-un moment în care toţi ochii erau aţintiţi spre La Liga, acolo unde bătălia pentru titlu se dă în 3 şi se anunţă a fi una infernală.

Barcelona și Real Madrid se află în lupta pentru titlu în La Liga, iar cele două echipe sunt despărțite de două puncte în clasament. Catalanii ocupă poziția a 2-a, cu 65 de puncte, iar „Los Blancos” se află pe ultimul loc de pe podium, cu 63 de puncte. După triumful din tur, Real Madrid are 97 de victorii în istoria întâlnirilor directe și 291 de goluri marcate, iar Barcelona se află cu o lungime în spate și cu 289 de reușite.

Real Madrid – Barcelona LIVE VIDEO DIGI SPORT

Min. 69, GOL Mingueza, Real Madrid – Barcelona 2-1

Min. 28 Real Madrid – Barcelona 2-0, GOOL Kroos, din lovituă liberă de la marginea careului de 16 m

Min. 14 Real Madrid – Barcelona 1-0, GOOL BENZEMA

Echipele de start:
Real Madrid: Courtois – Lucas, Militao, Nacho, Mendy – Modric, Casemiro, Kroos – Valverde, Benzema, Vinicius
Barcelona: Ter Stegen – Mingueza, Araujo, Lenglet – Dest, Busquets, De Jong, Alba – Messi, Pedri, Dembele

Real Madrid – Barcelona LIVE VIDEO ONLINE STREAMING| Echipele probabile:
Real Madrid: Courtois – Lucas, Militao, Nacho, Mendy – Modric, Casemiro, Kroos – Asensio, Benzema, Vinicius jr.
Antrenor: Zinedine Zidane
Barcelona: Ter Stegen – Araujo, De Jong, Lenglet – Dest, Busquets, Pedri, Alba – Messi, Griezmann, Dembele
Antrenor: Ronald Koeman

După 29 de etape, Atletico Madrid este încă lider (66p), dar a pierdut mult din avans şi a fost ajunsă de Barcelona (65p) şi de Real Madrid (63p). În acest moment, primele 3 echipe sunt despărţite de 3 puncte, iar miza derby-ului din această seară este una uriaşă.

Atletico Madrid joacă duminică, de la ora 22:00, în deplasare, cu Betis Sevilla, ÎN DIRECT pe Digi Sport 2.

Real Madrid – Barcelona LIVE VIDEO DIGI SPORT. Cine arbitrează El Clasico

Comisia de arbitraj a Competiţiei Profesioniste (CACP) din fotbalul spaniol l-a înlocuit, din cauza unei leziuni musculare, pe arbitrul Antonio Mateu Lahoz, delegat iniţial să conducă la centru derby-ul dintre echipele Real Madrid şi FC Barcelona, din cadrul etapei a 30-a din La Liga, cu Jesus Gil Manzano, informează agenţia EFE.

În consecinţă, Gil Manzano va arbitra „El Clasico”, programat sâmbătă (22:00, ora României), pe arena Alfredo di Stefano din Madrid.

Gil Manzano va fi ajutat de arbitrii asistenţi Pau Cebrian Devis şi Iker de Francisco Grijalba, în timp ce arbitru de rezervă este Ivan Caparros Hernandez. Arbitru VAR a fost delegat Cesar Soto Grado.

Real Madrid – Barcelona LIVE VIDEO ONLINE STREAMING| Hazard, Pique și Sergi Roberto, apți pentru El Clasico

Cu o zi înainte de meci, antrenorii Zinedine Zidane și Ronald Koeman au primit vești bune. Real Madrid se va putea baza pe Eden Hazard, atacantul care suferise o nouă accidentare musculară.

As anunță că belgianul s-a pregătit normal la ultimul antrenament înainte de El Clasico și este așteptat să facă parte din lotul lui Zidane. În plus, Hazard ar putea apărea pe finalul jocului, în funcție de rezultat, mai scrie sursa citată.

În schimb, Dani Carvajal, Sergio Ramos (accidentați) și Raphael Varane (depistat pozitiv cu COVID-19) nu vor fi în lot pentru El Clasico.

De partea cealaltă, FC Barcelona a anunțat deja lotul care va face deplasarea la Madrid, iar acolo se află Gerard Pique și Sergi Roberto, doi jucători reveniți după accidentări.

Real Madrid, pierderi de 15 milioane de euro în ultima săptămână din cauza pandemiei de COVID-19

Real Madrid va pierde 5 milioane de euro pentru că episodul 246 din „El Clasico” se va disputa fără spectatori. Meciul se va juca pe Estadio Alfredo Di Stefano, cu porțile închise, iar aceasta va fi a 12-a arenă care găzduiește un duel dintre Barca și Madrid.

Duelul dintre Barcelona și Real Madrid este cel mai urmărit eveniment din toată lumea, dar va fi pentru a doua oară în istorie când El Clasico se va disputa fără spectatori în tribune. Prima dată a fost în tur, în meciul jucat pe Camp Nou, câștigat de Real Madrid cu 3-1. Din cauza crizei provocate de pandemia de COVID-19, accesul suporterilor pe stadion nu este permis în Spania din martie 2020.

Real Madrid a învins Liverpool, scor 3-1, în turul „sferturilor” din Champions League, iar trupa lui Zinedine Zidane a pierdut 10 milioane de euro pentru că partida s-a disputat fără spectatori.

Arbitru român, implicat într-un nou moment controversat în Liga Campionilor. Ce s-a întâmplat după meciul Manchester City – Borussia Dortmund
Real Madrid a pierdut 15 milioane de euro în patru zile pentru că meciurile cu Liverpool și Barcelona se joacă fără spectatori, din cauza pandemiei de coronavirus.

Real Madrid – Barcelona LIVE VIDEO: Leo Messi vs Sergio Ramos

Argentinianul Lionel Messi, căpitanul Barcelonei, se pregăteşte să dispute cel de-al 45-lea derby din cariera sa împotriva „eternei rivale” Real Madrid, informează cotidianul AS.

Messi, în vârstă de 33 ani, va egala cu această ocazie recordul de participări la El Clasico, cel mai aşteptat duel din fotbalul spaniol, deţinut în prezent de Sergio Ramos, fundaşul lui Real, care nu va putea evolua în acest weekend, fiind accidentat.

Argentinianul are un bilanţ de 19 victorii, 11 egaluri şi 14 înfrângeri în meciurile cu Real Madrid, formaţie în poarta căreia a marcat de 26 de ori în cele 44 de partide de până acum, un record absolut (Alfredo Di Stefano şi Cristiano Ronaldo au câte 18 goluri marcate pentru Real în faţa Barcelonei).

De menţionat că ultima reuşită a atacantului Barcelonei în faţa madrilenilor datează din mai 2018, Messi nereuşind să înscrie în ultimele şase dueluri din El Clasico.

FCSB, datorii de peste 9.500.000 de euro! Ce pierderi a înregistrat Gigi Becali în 2020

11 curiozități despre primul Real Madrid – Barcelona din 2021

  • El Clasico este meciul de fotbal cu cea mai mare audiență din toată lumea. În ultimii ani, în jur de 650 de milioane de persoane urmăresc derby-ul din fața televizorului. Doar două evenimente concurează cu meciul dintre Barcelona și Real Madrid: finala Cupei Mondiale și ceremonia de deschidere de la Jocurile Olimpice;
    Pentru prima dată în istorie, El Clasico se va disputa pe Estadio Alfredo Di Stefano. Înainte de partida cu Real Madrid din Champions League, Jurgen Klopp a spus despre micuța arenă că este un „teren de antrenament”;
    Lionel Messi încă nu și-a prelungit angajamentul cu Barcelona, care este scadent la finalul actualului sezon, iar duelul de astăzi ar putea fi ultimul pentru legenda „blaugrana”. „Nu vreau să fie ultimul El Clasico al lui Messi. Sper să rămână la Barcelona. Ar fi foarte bine pentru La Liga dacă nu ar pleca”, a declarat Zinedine Zidane la conferința de presă;
    Sergio Ramos este fotbalistul cu cele mai multe derby-uri jucate, având 45 de prezențe. Lionel Messi îl va egala în această seară pentru că fundașul „blanco” este accidentat;
    37 de fotbaliști au evoluat pentru ambele formații. 23 dintre ei au jucat la Barcelona, iar apoi la Real Madrid, iar 14 au trecut de la tricoul „blanco” la cel „blaugrana”. Cele mai importante nume care au făcut această trecere sunt Ronaldo, Luis Figo, Samuel Eto’o, Luis Enrique, dar și cel mai mare fotbalist român, Gheorghe Hagi;
    Lionel Messi nu a mai marcat de șase meciuri împotriva Madridului. Ultima dată când superstarul argentinian a înscris în poarta „Los Blancos” a fost pe 6 mai 2018, într-o partidă încheiată la egalitate, scor 2-2. Messi a mai avut o serie asemănătoare, când nu a reușit să înscrie în șase dueluri în perioada aprilie 2014 – decembrie 2016, iar dacă acesta nu va marca nici în această seară în poarta lui Thibaut Courtois va stabili o premieră negativă;
    Va fi primul El Clasico de la revenirea lui Joan Laporta în funcția de președinte al trupei de pe Camp Nou. Ultimul meci a fost pe 10 aprilie 2010, când Lionel Messi și Pedro au înscris cele două goluri de pe Santiago Bernabeu, iar Barcelona a câștigat cu 2-0. 7 victorii, 2 egaluri și 5 înfrângeri este palmaresul lui Laporta cu Real Madrid în La Liga;
    Barcelona a marcat 68 de goluri în acest sezon și are cel mai bun atac din La Liga;
    Meciul cu cele mai multe goluri într-un El Clasico din La Liga a avut loc în sezonul 1942/43: 5-5, într-un meci disputat pe Camp Nou;
    Barcelona a înscris de cele mai multe ori în Clasico, într-un meci din sezonul 1950/51: catalanii au învins cu 7-2 eterna rivală;
    Real Madrid a marcat cele mai multe goluri într-un Clasico din Copa del Rey, 1943: madrilenii au umilit Barcelona, cu 11-1;