Conflict uriaș între marile puteri! SUA, avertisment îngrijorător pentru Rusia: „Vor exista consecințe dacă Navalnîi moare”

Alexei Navalnîi, opozantul lui Vladimir Putin aflat la închisoare, se simte din ce în ce mai rău, după ce a început să facă greva foamei.
Claudia Simion
18 apr. 2021, 21:30
Conflict uriaș între marile puteri! SUA, avertisment îngrijorător pentru Rusia:

Alexei Navalnîi, opozantul lui Vladimir Putin aflat la închisoare, se simte din ce în ce mai rău, după ce a început să facă greva foamei.

Medicii care au grijă de Alexei Navalnîi, principalul opozant al președintelui Vladimir Putin, au cerut sâmbătă să li se permită să-l vadă urgent fiindcă ar putea avea stop cardiac „în orice moment”. Alexei Navalnîi este bolnav și în greva foamei.

Principalul opozant de la Kremlin a refuzat să mai mănânce de pe data de 31 martie pentru a protesta față de condițiile precare de detenție. Navalnîi a acuzat că administrația penitenciarului i-a refuzat dreptul la un medic și la medicamente. Avocații săi au spus că are nevoie de consult fiindcă suferă de o dublă hernie de disc.

Medicul personal al opozantului, în vârstă de 44 de ani, Anastassia Vassilieva, și alți trei medici, inclusiv un cardiolog, au solicitat accesul imediat la Navalnîi, potrivit unei scrisori adresate serviciilor penitenciare din Rusia și postată sâmbătă pe contul de Twitter al lui Vassilieva.

Nivelul concentrației de potasiu din sângele lui Navalnîi a atins un nivel „critic” de 7,1 mmol / L (milimoli pe litru), „ceea ce înseamnă că pot apărea atât disfuncții renale, cât și probleme grave ale ritmului cardiac în orice minut”, a spus medicul.

„Un pacient cu un astfel de nivel de potasiu ar trebui să fie observat în terapie intensivă, deoarece se poate dezvolta oricând o aritmie fatală”, a adăugat cardiologul Iarolav Achikhmine pe Facebook.

Avertismentul SUA: Vor exista consecințe dacă Navalnîi moare

Casa Albă a transmis duminică că vor exista consecințe dacă opozantul rus Alexei Navalnîi va muri în detenție. „Studiem diferite tipuri de costuri pe care le vom impune și nu le voi dezvălui public în acest stadiu, dar am indicat că vor exista consecințe dacă domnul Navalnîi moare”, a declarat pentru CNN Jake Sullivan, consilierul pentru securitate națională al președintelui american Joe Biden.

Acesta a mai spus că SUA s-a aliat cu UE și cu alte „numeroase democrații din lume” pentru a impune sancțiuni, „drept răspuns la ceea ce guvernul rus i-a făcut lui Navalnîi, drept răspuns la utilizarea unei arme chimice împotriva lui”. Potrivit lui Sullivan, administrația SUA a informat guvernul rus că „ceea ce i se va întâmpla domnului Navalnîi, pe care l-au încarcerat, va fi responsabilitatea lor și vor fi trași la răspundere de comunitatea internațională”.

Oficialul de la Casa Albă susține că mesajele au fost transmise „în privat, prin intermediul unor căi diplomatice”. El nu a spus dacă planul de organizare a unei întâlniri între Vladimir Putin şi Joe Biden va fi anulat în cazul unui deces al lui Aleksei Navalnîi.

Președintele Joe Biden a declarat sâmbătă că soarta lui Aleksei Navalnîi este „total nedreaptă”. Iar aliaţii opozantului, în vârstă de 44 de ani, bolnav şi în greva foamei, au lansat duminică un apel la ruşi să iasă şi să protesteze pe 21 aprilie, „pentru a-i salva viaţa”.

 

DailyBusiness
Marcel Ciolacu dă marea veste! Din 2024, vom cumpăra anvelope produse pe teritoriul nostru!
Spynews
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Bzi.ro
Irina Columbeanu este o domnișoară elegantă! Cum arată dormitorul ei din vila în care locuiește
Fanatik.ro
Gara strategică din România care va fi modernizată. Investiția este una uriașă și reabilitarea ei a devenit o prioritate
Capital.ro
Te lasă fără bani în cont. Avertisment pentru milioane de șoferi cu card la bancă
Playtech.ro
Uluitor arată Sophia Loren acum, la 90 de ani. Apariție RARĂ, de SENZAȚIE în bikini! Dă clasă tuturor divelor
DailyBusiness
Alarma trasă de Boloș: Deficit bugetar în creștere, dar promisiuni de miliarde!
Adevarul
Unul dintre cei 50 de bărbați acuzați de violarea lui Gisele Pelicot se plânge că nu poate dormi, are coșmaruri și că soția l-a părăsit
wowbiz.ro
Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”
Spynews
O nouă decizie a magistraților în cazul accidentului din 2 Mai, provocat de Vlad Pascu! Tatăl lui Sebi vrea să îl întâlnească pe avocatul care i-a învinovățit fiul decedat
Spynews
Irinel Columbeanu și-a găsit liniștea alături de o altă femeie! Cine îi ține companie fostului milionar, la azil: ”Îi face plăcere să…”
Evz.ro
Sorin Bontea, juratul de la MasterChef, n-a prea trecut pe la școală: Am citit câteva cărți
Ego.ro
Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO
Prosport.ro
Fostul iubit al Mădălinei Ghenea a sărit în apărarea Simonei Halep! „E ciudat ce s-a întâmplat”
kanald.ro
Românii din Italia ar putea primi bonus de Crăciun de la statul italian. „Bonusul Befana” este dedicat familiilor aflate în situații vulnerabile
Cancan.ro
Gabriel Vasiliu va fi prezent la înmormântarea soției sale, ucisă în Olanda! A obținut o permisie de o zi
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Se reintroduce oficial serviciul militar obligatoriu. Cine va fi chemat şi câte luni durează
StirileBZI
Când intră banii pe voucherele pentru alimente: Se acordă suma de 250 de lei
Prosport.ro
FOTO. Imagini hot cu știrista care i-a luat locul fiicei lui Anghel Iordănescu
stirilekanald.ro
De ce s-a sinucis, de fapt, Cătălina, secretara de la UMF: Am văzut-o, era...
substantial.ro
Cristian Diaconescu nu va negocia voturile în turul doi al alegerilor prezidențiale
MediaFlux
A ÎNCEPUT a DOUA RECALCULARE! MARIUS BUDĂI anunță ce ADEVERINȚE TREBUIE ADUSE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Mărturisirile cutremurătoare ale unei studente a lui Alfred Bulai. Ce le-a povestit fata anchetatorilor