Alexei Navalnîi, în stare gravă. Medicii spun că ar putea face stop cardiac „în orice moment”

Medicii care au grijă de Alexei Navalnîi, principalul opozant al președintelui Vladimir Putin, au cerut sâmbătă să li se permită să-l vadă urgent fiindcă ar putea avea stop cardiac "în orice moment".

17 apr. 2021, 21:33
Alexei Navalnîi, în stare gravă. Medicii spun că ar putea face stop cardiac „în orice moment”

Medicii care au grijă de Alexei Navalnîi, principalul opozant al președintelui Vladimir Putin, au cerut sâmbătă să li se permită să-l vadă urgent fiindcă ar putea avea stop cardiac „în orice moment”. Alexei Navalnîi este bolnav și în greva foamei.

Principalul opozant de la Kremlin a refuzat să mai mănânce de pe data de 31 martie pentru a protesta față de condițiile precare de detenție. Navalnîi a acuzat că administrația penitenciarului i-a refuzat dreptul la un medic și la medicamente. Avocații săi au spus că are nevoie de consult fiindcă suferă de o dublă hernie de disc.

Medicul personal al opozantului, în vârstă de 44 de ani, Anastassia Vassilieva, și alți trei medici, inclusiv un cardiolog, au solicitat accesul imediat la Navalnîi, potrivit unei scrisori adresate serviciilor penitenciare din Rusia și postată sâmbătă pe contul de Twitter al lui Vassilieva.

Nivelul concentrației de potasiu din sângele lui Navalnîi a atins un nivel „critic” de 7,1 mmol / L (milimoli pe litru), „ceea ce înseamnă că pot apărea atât disfuncții renale, cât și probleme grave ale ritmului cardiac în orice minut”, a spus medicul.

„Un pacient cu un astfel de nivel de potasiu ar trebui să fie observat în terapie intensivă, deoarece se poate dezvolta oricând o aritmie fatală”, a adăugat cardiologul Iarolav Achikhmine pe Facebook.

Opozantul rus Aleksei Navalnî spunea la finalul lunii trecute că a intrat în greva foamei, denunţând lipsa accesului la îngrijiri medicale şi o formă de „tortură” prin privarea de somn.

„Declar greva foamei pentru a cere aplicarea legii şi pentru ca un medic pe care l-am ales eu să fie lăsat să vină să mă vadă”, a scris pe contul său de Instagram Aleksei Navalnîi, care susţine că suferă de dureri de spate şi de picioare. Potrivit Reuters, mesajul a fost publicat prin intermediul avocaţilor săi. „Ce altceva pot face? Am dreptul de a cere să vină un medic şi să primesc medicamente. În mod stupid, nu mi se asigură nici una, nici cealaltă”, spunea el atunci, citat de Associated Press.

Anunţul a venit după ce opozantul Kremlinului a declarat, în urmă cu câteva săptămâni, că sănătatea lui se deteriorează. Victimă a unei otrăviri cu agent neurotoxic în luna august a anului trecut, Navalnîi a imputat acest lucru Kremlinului, care respinge orice implicare.

 

 


loading...