Alexei Navalnîi e în stare gravă. A fost transferat în unitatea medicală a coloniei penale cu febră ridicată

Alexei Navalnîi se află în stare gravă. Acesta a fost transferat la unitatea medicală a coloniei penale în care este încarcerat pentru a fi ținut sub observație.

06 apr. 2021, 15:27
Alexei Navalnîi e în stare gravă. A fost transferat în unitatea medicală a coloniei penale cu febră ridicată

Alexei Navalnîi e în stare gravă. Cotidianul pro-Kremlin Izvestia citat de Reuters și Moscow Times avertizează că acesta ar avea febra ridicată.

Alexei Navalnîi e în stare gravă. A fost transferat în unitatea medicală a coloniei penale cu febră ridicată

Ziarul a publicat informația citând Serviciul Federal al Penitenciarelor din Rusia (FSIN) la câteva ore după ce Navalnîi a scris într-o postare pe Instagram că are o tusă puternică și o temperatură de 38,1 grade Celsius.

„Condamnatul a fost transferat la unitatea medicală și sanitară unde se află sub supravegherea personalului medical”, a anunțat FSIN, potrivit Izvestia.

Publicația a mai scris că Navalnîi, care nu a ieșit din greva foamei în care a intrat săptămâna trecută pentru a-i fi acordate îngrijiri medicale, prezintă „simptome ale unei probleme respiratorii, cel mai notabil fiind o febră ridicată”.

Izvestia mai notează că acesta a fost testat și pentru coronavirus și că FSIN a respins acuzațiile disidentului potrivit cărora la colonia penală ar exista un focar de tuberculoză, serviciul afirmând că întregul bloc ar fi fost carantinat la apariția primului caz.

Opozantul rus Aleksei Navalnî spunea la finalul lunii trecute că a intrat în greva foamei, denunţând lipsa accesului la îngrijiri medicale şi o formă de „tortură” prin privarea de somn.

„Declar greva foamei pentru a cere aplicarea legii şi pentru ca un medic pe care l-am ales eu să fie lăsat să vină să mă vadă”, a scris pe contul său de Instagram Aleksei Navalnîi, care susţine că suferă de dureri de spate şi de picioare. Potrivit Reuters, mesajul a fost publicat prin intermediul avocaţilor săi. „Ce altceva pot face? Am dreptul de a cere să vină un medic şi să primesc medicamente. În mod stupid, nu mi se asigură nici una, nici cealaltă„, a adăugat el, citat de Associated Press.

Acest anunţ intervine după ce opozantul Kremlinului a declarat săptămâna trecută că sănătatea sa se deteriorează. Victimă a unei otrăviri cu agent neurotoxic în luna august a anului trecut, el a imputat acest lucru Kremlinului, care respinge orice implicare.

Citeşte şi: Aleksei Navalnîi a intrat în greva foamei. Opozantul lui Putin are dureri şi se plânge că medicul nu a fost lăsat să-l consulte