Tătaru: Armata, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi medicii de familie se vor implica în campania de vaccinare anti-COVID

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, anunţă că "toate structurile statului", inclusiv Armata, DSU şi medicii de familie, se vor implica în campania de vaccinare anti-COVID-19.

RomaniaTV.net
04 nov. 2020, 10:15
Tătaru: Armata, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi medicii de familie se vor implica în campania de vaccinare anti-COVID

Nelu Tătaru a explicat că fiecare dintre tranşele de vaccin care vor ajunge în România la începutul anului viitor va fi distribuită în teritoriu ”cu ajutorul anumitor structuri”.

„Vor fi implicate toate structurile statului în această strategie de vaccinare. Noi în avem în pregătire, lucrăm în fiecare zi, avem puncte focale şi avem oameni care lucrează cu Comisia Europeană, stabilim această procedură şi strategia de vaccinare”, a declarat Nelu Tătaru, miercuri, la Sibiu.

„Va fi implicată şi armata şi DSU-ul şi Spitalele judeţene şi medicii de familie”, a mai precizat Tătaru.

Citeşte şi: Nelu Tătaru vrea noi restricţii după explozia cazurilor COVID-19: Nu vom avea LOCKDOWN până la alegeri

Klaus Iohannis a declarat, marți seara, la Palatul Cotroceni, că un viitor vaccin anti-COVID-19 va fi primit de România abia în primăvară, când ar putea și începe vaccinarea. Primii care vor primi leacul vor fi medicii și persoanele din grupele de risc. Președintele a declarat că ”vaccinele” trebuie să respecte normele de siguranță și eficiență.

„Situația epidemiologică din Europa se degradează rapid, iar populația este expusă unui risc major de infectare. Ne punem, cu toții, mari speranțe, în dezvoltarea unui vaccin anti-COVID-19, vaccin sigur și eficient, iar eforturile confirmă dorința de a avea acest vaccin. România este parte a acordurilor încheiate de Comisia Europeană, urmând ca țării noastre să îi revină peste 10 milioane de doze de vaccin. Din cauza cererii ridicate, vaccinul va ajunge în mod etapizat. Ne așteptăm ca prima tranșă primită să ajungă în primul trimestru al anului viitor. În baza convențiilor făcute în UE, toate statele europene vor primi în același timp acele tranșe. Când va fi livrată, prima tranșă, toate statele europene vor primi cota din prima tranșă, iar primii care vor fi vaccinați vor fi lucrătorii din sistemul medical, dar și persoanele din grupele de risc.

Vaccinarea întregii populații va începe cel mai devreme în primăvară. Vrem să ne asigurăm că „vaccinele” folosite au cel mai înalt nivel de siguranță și eficiență și respectă reglementările”, a precizat Klaus Iohannis.