Primarul Mihai Chirica vrea ca şcolile din Iaşi să rămână deschise şi în scenariul roşu

Primarul Mihai Chirica a solicitat Consiliului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) ca şcolile din municipiul Iaşi să fie menţinute deschise şi în scenariul roşu. Edilul a argumentat că poate fi păstrat acelaşi sistem hibrid, cu mutarea cursurilor online doar pentru clasele şi şcolile în care au fost depistaţi elevi infectaţi cu noul coronavirus, aşa cum prevede ordinul ministrului Educaţiei.

RomaniaTV.net
06 nov. 2020, 07:46
Primarul Mihai Chirica vrea ca şcolile din Iaşi să rămână deschise şi în scenariul roşu

Edilul Iaşiului susţine că ar trebui luată această decizie deoarece, de la începutul şcolii, au fost înregistrate doar 200 de persoane infectate cu SARS-COV-2 în rândul elevilor și cadrelor didactice. Numărul de îmbolnăviri este mai mic decât cel înregistrat în ultima perioadă, care s-a păstrat constant peste 250-300.

„Am decis în Consiliul Local pentru Situații de Urgență de astăzi să cerem sprijin din partea CNSU pentru reluarea activităților în grădinițe și unitățile din învățământ primar în scenariul folosit și până în momentul de față, iar celelalte unități de învățământ să își desfășoare activitatea în scenariul hibrid, așa cum s-a întâmplat și până acum, motivat de faptul că aportul pe care populația școlară și cadrele care sunt angajate în sistemul de învățământ ieșean nu a adus decât 200 de persoane infectate”, a explicat Mihai Chirica, pentru Presshub.

România ţine şcolile închise, în ciuda recomandărilor OMS, UNESCO şi UNICEF. Majoritatea ţărilor UE au trimis elevii în clase

Primarul Iaşiului spune că şi-ar dori ca şcolile să-şi continue activitatea în scenariul galben, adică învăţământ hibrid, pentru elevii din clasele V – XII, iar învățământul preșcolar – grădinițele și clasele 0-4 – să funcţioneze în scenariul verde, ce implică prezenţa fizică a elevilor la şcoală.

„Școlile și unitățile medicale sunt în momentul de față cele mai sigure locuri din țară în ceea ce privește respectarea măsurilor sanitare”, a completat edilul, conform sursei citate.

Municipiul Iași a trecut în scenariul roșu începând de astăzi, joi, 5 noiembrie, dar că școlile se vor închide de luni, 9 noiembrie.

DOCUMENTUL care instituie lockdown parţial în România. Lista RESTRICŢIILOR care se aplică de luni