SUBIECTE SOCIOLOGIE Bacalaureat 2021. AVEM cerinţele de la această materie. Ce au făcut elevii

Bacalaureat 2021 continuă miercuri, 30 iunie, cu proba la alegere a profilului și specializării. Subiectele și baremele la probele la alegere de la BAC 2021 vor fi publicate pe edu.ro începând cu ora 15:00. Ele vor fi disponibile și pe www.romaniatv.net.

30 iun. 2021, 11:47
SUBIECTE SOCIOLOGIE Bacalaureat 2021. AVEM cerinţele de la această materie. Ce au făcut elevii

SUBIECTE SOCIOLOGIE Bacalaureat 2021. Joi, 1 iulie,are loc ultima probă de la BAC 2021 – proba scrisă la Limba maternă. Până acum au fost susținute probele la Limba română, Matematică și Istorie. Anul acesta, pe fondul situației epidemiologice, probele de competențe nu au mai fost susținute, ci vor fi echivalate, așa cum s-a întâmplat și în 2020.

SUBIECTE SOCIOLOGIE Bacalaureat 2021. AVEM cerinţele de la această materie

Subiectele nu vor fi mai ușoare, dar formulările vor fi mai clare, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, duminică seară, despre subiectele care vor fi date de luni la Bacalaureat. Oficialul a spus că “nu accepă sub nicio formă formulări capcană”.

“Subiectele nu vor fi mai ușoare. Formulările vor fi clare, pe înțelesul candidaților, și nu accept sub nicio formă formulări capcană, care nu sunt conforme gradului de dificultate mediu, care este un grad de dificultate impus pentru orice examen național. Nu este un examen în care să probăm cât de multe capcane întindem elevilor, nu este corect ca elevii să fie responsabili de toate neajunsurile ultimei perioade, alături de neajunsurile cronice ale sistemului de învățământ. Pentru aceste lucruri suntem responsabili în primul rând noi, cei din sistemul de educație, profesorii în ultimă instanță, dar nicidecum elevi. Nu doresc să se descarce aceste neajunsuri pe elevii care susțin examenul de Bacalaureat”, a declarat Sorin Cîmpeanu în seara dinaintea primei probe a examenului, cea la Limba și literatura română, la Digi 24.

Iată aici subiectele la Bac Sociologie 2021.

E_d_sociologie_2021_var_01_LGE

Cum arată programa la Sociologie

Programa sociologie Bac 2021

Competențe de evaluat Utilizarea adecvată a metodelor, tehnicilor şi instrumentelor de investigare sociologică în analizarea unor fenomene şi procese sociale
Analizarea rolului şi stadiilor socializării
Identificarea şi analizarea unor comportamente şi probleme sociale
Argumentarea unui punct de vedere personal referitor la o anumită problematică sociologică

Programa sociologie Bac 2021 – Domenii de conținut

Perspectiva sociologică asupra societăţii.
Metodologia cercetării sociologice Specificul cunoaşterii sociologice.
Metode, tehnici, procedee, instrumente ale investigaţiei sociologice Societatea şi viaţa socială Structura socială: status şi rol; relaţii sociale; grupuri sociale; grupuri mici Instituţii şi organizaţii sociale: familia, şcoala, biserica, statul; partidele politice, ONG-urile Socializarea: rol, stadii

Potrivit Ministerului Educației, programa la sociologie pentru Bac 2021 este realizată în conformitate cu prevederile programelor şcolare în vigoare pentru învățământul liceal. Variantele de subiecte pentru examenul național de bacalaureat 2021 evaluează competențele și conținuturile din prezenta programă, iar baremele de evaluare și de notare prevăd acordarea punctajelor pentru orice modalitate corectă de rezolvare a cerințelor.

Tinerii care se prezintă la Bac sunt obligați să lase toate obiectele menționate mai sus în sala de depozitare stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop. Liceenii care refuză să depoziteze obiectele NU sunt primiți în examenul de Bac. Odată ajunși în sălile de examen, absolvenților de liceu li se interzice să vorbească între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi folosite pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidați sau cu exteriorul.

Citeşte şi: Atenție mare la conturile de social media care promit vânzarea subiectelor la Bacalaureat 2021. Avertismentul făcut de CERT-RO!