Prăpăd în județul Bacău din cauza vremii rele! Un copac bătrân de peste 100 de ani a distrus o casă

Prăpăd în județul Bacău din cauza ploilor și a vântului. Mai multe gospodării au fost inundate și zeci de copaci au căzut. Un arbore bătrân, cu diametrul de pește un metru, a căzut peste o casă.

30 iun. 2021, 11:52

Prăpăd în județul Bacău din cauza ploilor și a vântului. Mai multe gospodării au fost inundate și zeci de copaci au căzut. Un arbore bătrân, cu diametrul de pește un metru, a căzut peste o casă și a distrus-o complet.

Vremea rea a făcut ravagii în Băcău, iar echipajele de salvare au fost nevoite să intervină. Pompierii au acționat „pentru înlăturarea efectelor negative produse de fenomenele meteorologice periculoase la nivelul a cinci unităti administrativ teritoriale (Tg. Ocna, Tg. Trotus, Bogdanesti, Manastirea Casin, Casin) din județul Bacău”.

„Astfel, a fost evacuată apa din 12 gospodării (curti) și 2 beciuri. Totodată, au fost desfasurate 14 misiuni pentru degajarea de arbori cazuti”, se mai arata in informarea ISU.

Un arbore bătrân, de peste 100 de ani, care ajunsese la diametrul de cel puțin un metru, s-a prăbușit peste o casă dărâmând-o. Nimeni nu a fost rănit, însă cele două persoane care locuiau în casă au fost evacuate.

Noi alerte de fenomene extreme în România. Cod portocaliu de ploi torenţiale şi vijelii, dar şi caniculă

Meteorologii

anunţă ploi torenţiale, vijelii şi grindină în nordul, centrul şi sud-vestul ţării pentru miercuri după-amiază. De asemenea, în Crișana, Banat și sud-vestul Olteniei se aşteaptă val de căldură, caniculă şi disconfort termic accentuat.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN de instabilitate atmosferică temporar accentuată pentru perioada 30 iunie, ora 11:00 – 01 iulie, ora 12:00.

„În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și pe arii restrânse grindină și vijelii. În
intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…40 l/mp. Fenomene asociate instabilității atmosferice se vor semnala pe alocuri după orele serii și în restul teritoriului”, potrivit ANM.