Marcel Ciolacu: „Acord istoric pentru taxarea cu 15% a multinaționalelor. Guvernul Cîțu tace mâlc”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, îi solicită premierului Florin Cîțu să explice care va fi impactul "acordului istoric pentru taxarea cu 15% a multinaţionalelor" în special asupra firmelor cu capital străin din România.

02 iul. 2021, 11:11
Marcel Ciolacu: „Acord istoric pentru taxarea cu 15% a multinaționalelor. Guvernul Cîțu tace mâlc”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, acuză Guvernul că „tace mîlc” în privinţa „Acordului istoric pentru taxarea cu 15% a multinaţionalelor” şi îi solicită premierului să explice care va fi impactul acestei măsuri în special asupra firmelor cu capital străin din România.

Citeşte şi: EXCLUSIV Marcel Ciolacu aruncă BOMBA: „Comisia Europeană a trimis un document în care face praf PNRR-ul, dar Ghinea l-a ascuns în minister, nici Cîţu nu l-a văzut”

„ACORD ISTORIC PENTRU TAXAREA CU 15% A MULTINAȚIONALELOR! GUVERNUL CÎȚU TACE MÂLC!
România se regăsește printre țările care susțin o reformă fiscală de amploare pe plan internațional! Executivul condus de „primul economist al țării” – FlorinCîțu- este… în tăcere!
Domnule premier, ieșiti la tablă și explicați-ne! Sau este o altă reformă de care fugiți?!
Ieri s-a luat o decizie istorică de peste 130 de țări care reprezintă nu mai puțin de 90% din PIB-ul mondial!
Toate s-au aliniat OECD și România este printre ele.
Reforma vizează ca în special companiile multinaționale să plătească o parte echitabilă a impozitelor oriunde își desfășoară activitatea!
Românii – și mai ales firmele cu capital străin care ne susțin economia- doresc să știe cum îi vor afecta această taxare cu 15% a companiilor mari!
Și ce venituri estimați că vor veni la buget și pe ce anume le veți cheltui?!”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu: „Domnule Cîțu, aroganța nu vă ajută la nimic. Mai aveți tupeul să stați cocoțat acolo și să le spuneți românilor cât de bine o duc? ”PSD e mai bun decât coaliţia voastră de pierzători”