Una dintre cutiile negre ale avionului prăbuşit în Filipine a fost găsită

Autorităţile filipineze au recuperat una dintre cutiile negre ale avionului militar prăbuşit duminică în sudul Filipinelor. În accident, şi-au pierdut viaţa 50 de persoane, a anunţat comandantul armatei Cirilito Sobejana, relatează Reuters.

06 iul. 2021, 11:42
Una dintre cutiile negre ale avionului prăbuşit în Filipine a fost găsită

Una dintre cutiile negre ale avionului prăbuşit în Filipine a fost găsită. La manşa aeronavei se afla un comandant de zbor cu experienţă în pilotarea unui avion C-130. Acesta se află printre cei care şi-au găsit sfârşitul în accidentul de pe insula Jolo.

Reamintim că un avion militar cu 96 de persoane la bord s-a prăbuşit duminică şi a fost cuprins de flăcări în sudul Filipinelor. Aparatul, care transporta trupe şi cinci vehicule militare, s-a prăbuşit în timpul manevrelor de aterizare pe insula Jolo, în provincia Sulu, situată la circa 1.000 km sud de Manila.

Citeşte şi Prinţ saudit acuzat de sclavie. Mai multe foste angajate, care au reuşit să evadeze, au reclamat faptul că erau la dispoziţia lui zi şi noapte şi dormeau pe jos

Unii militari au supraviețuit pentru că înaintea prăbușirii au sărit din avion, scăpând de momentul impactului, urmat de explozie.

Mai mulţi soldaţi au fost văzuţi cum săreau din avion înainte ca aparatul să lovească solul, ceea ce i-a salvat de la explozia provocată de impact„, a informat unitatea militară din Sulu, într-o declaraţie.

Avionul C-130 transporta trupe şi cinci vehicule militare când a ratat pista de aterizare şi s-a prăbuşit „în timp ce încerca să capete din nou altitudine„. Majoritatea pasagerilor abia încheiaseră pregătirea militară de bază şi erau desfăşuraţi la Mindanao (sud), notează Agerpres.

Citeşte şi Experimentul „Săptămâna de lucru de patru zile”, succes incontestabil. Sindicatele au început să renegocieze contractele de muncă în vederea reducerii programului

Accidentul a fost catalogat drept cel mai mare dezastru aviatic din Filipine din ultimele decenii.