Prinţ saudit acuzat de sclavie. Mai multe foste angajate, care au reuşit să evadeze, au reclamat faptul că erau la dispoziţia lui zi şi noapte şi dormeau pe jos

Un membru al familiei regale saudite este anchetat pentru trafic de persoane, după ce mai multe angajate ale sale, care aur euşit să evadeze, l-au reclamat pentru sclavie modernă. Ancheta a fost deschisă în 2019 de Parchetul din Nanterre, din apropiere de Paris.

06 iul. 2021, 10:53
Prinţ saudit acuzat de sclavie. Mai multe foste angajate, care au reuşit să evadeze, au reclamat faptul că erau la dispoziţia lui zi şi noapte şi dormeau pe jos
Locuinţa luxoasă a prinţului de pe bulevardul Maurice-Barrès din Neuilly-sur-Seine, unde servitoarele erau umilite.

Prinţ saudit acuzat de sclavie. Şapte dintre angajatele prinţului, majoritatea de origine filipineză, au depus plângere, în octombrie 2019, pentru sclavie modernă. Faptele reprobabile s-au desfăşurat pe parcursul mai multor ani, 2008, 2013 şi 2015. Totul s-a ptrecut într-un apartament din Neuilly-sur-Seine, la periferia Parisului. În fiecare vară, familia prinţului împreună cu o mare parte dintre angajaţi părăseau Riadul, capitala Arabiei Saudite, pentru a petrece câteva luni în locuinţa luxoasă de pe bulevardul Maurice-Barrès din Neuilly-sur-Seine.

Reclamantele au fost audiate în urmă cu câteva săptămâni, a spus o sursă apropiată de anchetă. Prinţul nu a fost încă audiat de anchetatori deoarece este plecat din Franţa.

Citeste si Prinţesa Lia şi fiul ei, daţi afară din casă. Prinţul Paul este urmărit internaţional

Servitoarele, recrutate în Arabia Saudită şi care i-au urmat pe prinţ şi familia sa în cele două ţări, au reuşit să evadeze în timpul unei călătorii în Franţa.

Prinţ saudit acuzat de sclavie. Angajatele, umilite şi înfometate

Conform ziarului Le Parisien, aceste femei, însărcinate în special să se ocupe de cei patru copii ai cuplului princiar, erau „la dispoziţia angajatorului lor zi şi noapte, întreaga săptămână„, iar unele dormeau pe jos.

Femeile erau sub supravegherea unui majordom, „nu aveau dreptul să vorbească cu prinţul şi trebuiau să-şi plece capul atunci când trecea prinţul pe lângă ele„, a explicat președintele asociației SOS Esclaves, avocata Anick Fougeroux, pentru site-ul valeursactuelles.com

Fougeroux spune că, începând cu vârsta de patru ani, copiilor li se permitea să scuipe în faţă servitoarele, care nu aveau dreptul să le refuze nimic.

Nu au drepturi. Dacă copilul vrea să mănânce șapte înghețate la rând, nu pot refuza. […] S-a întâmplat ca oameni șocați să solicite ajutor, atunci când i-au văzut pe copiii prinţului bătând un servitor într-un supermarket„, completeaza avocata.

Citeste si Românul care s-a dat fiul prinţului Charles a păcălit presa: „Totul a fost caterincă” VIDEO

Adesea, servitoarele erau înfometate. Nu aveau voie să mănânce decât între două sunete de clopoţel. Imediat ce erau chemate, femeile trebuiau să-şi lasă dumicatul din gură şi să alerge să îndeplinească nevoile stăpânilor. Avocata îşi aminteşte că, în ziua în care le-a întâlnit pentru prima dată pe aceste femei, acestea plângeau de foame.