De ce să mergem desculți pe plajă. Nisipul, un exfoliant natural cu o mulțime de beneficii

Cea mai așteptată perioadă a anului a venit. E momentul perfect pentru o vacanță la mare, pentru relaxare sub razele soarelui, plimbări pe plajă și distracție cu prietenii.
Filip Stan
14 iul. 2021, 09:37
De ce să mergem desculți pe plajă. Nisipul, un exfoliant natural cu o mulțime de beneficii

Cea mai așteptată perioadă a anului a venit. E momentul perfect pentru o vacanță la mare, pentru relaxare sub razele soarelui, plimbări pe plajă și distracție cu prietenii.

Și în caz că vă gândiți să faceți plimbări desculți pe nisip, e necesar să știți că e o idee grozavă fiindcă are o mulțime de beneficii pentru sănătate.

În primul rând, nisipul e un exfoliant natural. Poate ține loc chiar și de o vitieză la spa. Nisipul umed acționează ca un exfoliant natural care ajută la eliminarea celulelor moarte. Un alt lucru pe care îl puteți încerca ar fi să vă acoperiți picioarele cu totul cu nisip atunci când ieșiți din apă. Lăsați nisipul să se usuce pe piele și apoi eliminați-l cu o perie fină și clătiți. Nu uitați să folosiți obligatoriu și protecția solară.

Un alt beneficiu pe care îl are mersul desculț pe nisip este faptul că vă îmbunătățețte stimulii de reacții. O bună propriocepţie înseamnă că mintea este în contact cu stimulii care vin de la picioare, iar în momentul în care sunteți pus în ipostaza de vă răni, corpul va reacţiona imediat la acest lucru şi se va feri. Încălţările pot amorţi această abilitate, însă mersul desculţ pe nisip o poate întări, iar stimulii de reacţie se vor îmbunătăţi.

Nu uitați de consumul de apă! E esențial pentru hidratare!

E esențial ca atunci când stăm la plajă să nu uităm să ne hidratăm. Consumul de apă e foarte important. Totuși, v-ați întrebat, însă, ce se întâmplă dacă depășiți șase litri de apă pe zi?

Nici exagerarea nu ajută deloc, ba din contră. Dacă bem peste șase litri de apă pe zi riscăm să facem intoxicație cu apă. Apare atunci când nivelul sodiului și al electroliților din corp scade, rinichii nu mai pot face față cantității mari de lichid, apa ajunge în sânge și de aici până la deces nu mai e decât un pas.

Există posibilitatea să apară stări de amețeală și de greață, urmate de confuzie și deorientare. Potrivit specialiștilor, în primele stadii ale sale, intoxicația cu apă nu dă simptomatologie, dar când afecțiunea se agravează, atunci pot apărea în primul rând stările de amețeală și de greaţă, urmate de confuzie și de dezorientare. Dacă bolnavul s-a intoxicat cu apă netratată, atunci situația devine din ce în ce mai gravă și apar simptome precum spasme și crampe ale mușchilor, senzație de slăbiciune, pierderea cunoștinței, înțepenire și, în unele cazuri, comă.

Pentru a nu se ajunge într-o astfel de situație, specialiștii recomandă să nu consumați o cantitate mare de apă dintr-o dată, ci de mai multe ori pe zi, în acest fel fiind eliminată în mod regulat, rinichii nefiind forțați.

 

DailyBusiness
Știi care este ”vampirul” energetic din casa ta? Te usucă la factura de curent!
Spynews
Alina Sorescu, profund afectată de o declarație a fostului soț, Alexandru Ciucu. Cât de deranjată a fost cântăreața: „El pleca des”
Bzi.ro
Problemele de sănătate i-au stricat vacanța în Italia Andreei Marin! „Stau cu tratamentul pe noptieră!“
Fanatik.ro
Rezultate Evaluare Națională 2025. Verifică pe edu.ro notele obținute la fostul examen de capacitate. Cum se afișează rezultatele, de fapt. Procedura de admitere liceu 2025 și live text de la evaluarea națională 2025 – Update
Capital.ro
Vârstnicii care vor încasa 140 de pensii. Mihai Gâdea, în stare de șoc: Scuipă în ochii românilor!
Playsport.ro
Amendă de 1.600 de lei și suspendarea permisului pentru o greșeală banală în trafic. Mare atenție la...
DailyBusiness
Premierul Ilie Bolojan a anunțat oficial TVA mai mare pentru toți. Guvernul reduce la două cote, una ajunge la 21%
Adevarul
Artificiile statului pentru plata unor bugetari de lux: angajați cu leafă la mai multe ministere și indemnizații în multiple Consilii de Administraţie
wowbiz.ro
Scene sfâșietoare au avut loc la spital, înainte ca Mihai Leu să moară: „Când am intrat la el în rezervă...”
Spynews
Ingredientul de 2 lei pe care trebuie să îl adaugi în cartofii la cuptor pentru a fi crocanți la exterior. Bucătarii profesioniști folosesc acest truc
Spynews
Cod galben de caniculă în România! 15 județe se topesc în orele următoare sub temperaturi extreme | HARTA
Evz.ro
Piața imobiliară se schimbă radical. Informații esențiale pentru românii care vor să-și cumpere un apartament
Ego.ro
Ion Iliescu NU a purtat niciodată verighetă! Secretele căsniciei cu Nina Iliescu FOTO
Prosport.ro
FOTO. Milionarul a petrecut noaptea cu o blondă, înainte să anunțe despărțirea de soție. S-a aflat cine e misterioasa femeie
kanald.ro
Ce se întâmplă cu pensiile și salariile românilor în 2026. Ilie Bolojan a făcut anunțul în urmă cu puțin timp
Cancan.ro
Ce se întâmplă cu pensiile speciale. Ilie Bolojan a făcut anunțul mult așteptat
Capital.ro
Înscenare pentru Călin Georgescu? Dezvăluirea care cutremură România: Făcătură
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Imaginile durerii de la Hunedoara! Rămasă fără cuvinte, soția lui Mihai Leu a fost consolată de sute de oameni
stirilekanald.ro
Andreea s-a sinucis la doar 13 ani. Unchiul ei a găsit-o cu ștreangul de gât într-o pădure lângă casă: "S-ar fi certat cu prietenul ei"
La asta nu se aștepta nimeni. Decizia lui Bolojan despre peniii
MediaFlux
Nu se mai eliberează buletin clasic. Decizia MAI pentru milioane de români care au nevoie de carte de identitate
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Pro sau contra consumului de pudră proteică. Specialiștii spun care sunt riscurile consumului acestui produs