S-a aflat adevărul despre vaccinul anti-covid. Dezvăluirea făcută de un ministru: „Am semnat un contract”

Carolina Davis, ministrul Sănătăţii din Spania, a dezvăluit faptul că o a treia doză de vaccin anti-covid va deveni obligatorie dacă apar noi tulpini ale virusului.

24 iul. 2021, 22:30
S-a aflat adevărul despre vaccinul anti-covid. Dezvăluirea făcută de un ministru: „Am semnat un contract”
S-a aflat adevărul despre vaccinul anti-covid. Dezvăluirea făcută de un ministru: "Am semnat un contract"

S-a aflat adevărul despre vaccinul anti-covid. Ministrul Sănătăţii din Spania a dezvăluit în cadrul unui interviu că cea de-a treia doză de vaccin ar putea deveni obligatorie.

S-a aflat adevărul despre vaccinul anti-covid. Ministrul snătăţii din Spania, dezvăluiri despre cea de-a treia doză

Citeşte şi Paşaport COVID pentru cei care vor să meargă în restaurantele din Spania. Ce alte ţări au adoptat această măsură

„Totul pare să indice că va trebui să facem a treia doză. Am semnat un contract cu UE cu Pfizer și Moderna. Ceea ce va trebui stabilit este când va fi momentul pentru a administra noua injecție”, a explicat ministrul în cadrul unui interviu, potrivit capital.ro.

Mai mult, întrebată dacă spaniolii vor fi nevoiţi să se vaccineze periodic, aceasta a răspuns: „Da, fără îndoială”, precizând că scopul este ca toată populaţia din Spania să fie vaccinată.

Reamintim că până în prezent, necesitatea celei de-a treia doze de vaccin nu este susținută de dovezi științifice. EMA în Europa și FDA în Statele Unite spun că rezultatele studiilor publicate până în acum arată că programul complet al tuturor vaccinurilor care au fost utilizate în Spania, Pfizer-BioNTech, Moderna, Janssen și AstraZeneca protejează împotriva tuturor variantelor cunoscute ale coronavirusului.

Afirmațiile lui Darias au primit deja răspunsul ministrului sănătății din Comunitatea Madrid, Enrique Ruiz Escudero, care a subliniat că înainte de a ridica posibilitatea unei a treia doze, Ministerul Sănătății ar trebui să lucreze pentru a asigura sosirea „flacoanelor pentru prima și a doua doză” în comunități.

Citeşte şi Restricţii de circulaţie pe timp de noapte în Barcelona. Spania a trecut în zona roşie

Serul anti-COVID al Moderna pentru copii, aprobat de Agenţia Europeană a Medicamentului. Vârsta minimă la care poate fi făcut serul

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a dat undă verde pentru ca vaccinul anti-COVID produs de Moderna să poată fi folosit pentru copiii cu vârste între 12 şi 17 ani.

Vaccinul anti-COVID al Moderna pentru copii devine astfel al doilea ser autorizat pentru adolescenţii din cele 27 de ţări ale Uniunii Europene, după cel realizat de Pfizer/BioNTech.

„Comitetul Medicamentelor pentru uz uman (CHMP) şi EMA a recomandat acordarea unei extensii de indicaţie vaccinului Covid-19 Spikevax (fostul vaccin Covid-19 Moderna) pentru a include folosirea sa la copiii cu vârste de 12-17 ani”, a declarat autoritatea de reglementare europeană într-un comunicat, conform Le Figaro.