EXCLUSIV. Marcel Ciolacu, doi dintr-o lovitură. Demască tandemul Cîțu-Iohannis: „Președintele României este autorul moral a ceea ce trăim acum, o rușine națională”

Marcel Ciolacu a făcut declarații în exclusivitate la România TV, unde l-a criticat dur pe președintele României că nu a cerut demisia lui Florin Cîțu pentru condamnarea penală din SUA.

16 aug. 2021, 21:18
EXCLUSIV. Marcel Ciolacu, doi dintr-o lovitură. Demască tandemul Cîțu-Iohannis: „Președintele României este autorul moral a ceea ce trăim acum, o rușine națională”

Marcel Ciolacu a aruncat acuzații dure la adresa președintelui României cu privire la faptul că nu a cerut demisia premierului, după s-a demonstrat că Florin Cîțu a fost condamnat penal în SUA.

Liderul PSD a subliniat că motivul pentru care Cîțu nu a fost judecat peste ocean este pentru că premierul nu a fost găsit de autorități la momentul acela.

„În primul rând vreau să lămuresc nu am avut nicio discuție cu președintele României. Niciunul dintre noi nu a cerut vreo discuție. Constat că avem un prim-ministru  care minte cum respiră. Dezvăluirile în cascadă despre trecutul zbuciumat  al premierului ar trebui să îngrijoreze pe toți românii. Ați văzut documentele din SUA, el nu a fost judecat pentru că nu a fost găsit „pârâtul”, pârâtul fiind premierul unei țări europene. Președintele României este autorul moral a ceea ce trăim acum, o rușine națională.
Orice președinte ar fi trebuit să-și asume această rușine. Președintele a încălcat constituția. Despre premier pot spune că și omisiunea e o minciună, acum aflăm că a fost condamnat în SUA și a dat și o țeapă unei bănci. Acum România s-a împrumutat din nou. Am ajuns la o datorie de 58 de miliarde de euro știu că dânsu nu e obișnuit să  dea banii înapoi, acești bani îi vom plăti noi toți și copii noștri. Președintele e posibil să aibă același reper de moralitate ca și premierul.

Domnul Cîțu trebuie să plece categoric. Președintele ar fi trebuit sa-i ceară demisia. Am ajuns la o datorie externă de 50% din PIB, pe fiecare român această inflație îl costă 268 de lei. Domnul Cîțu ar trebui să-și dea demisia. Guvernul României nu funcționează de un an de zile.”, a declarat liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: Nu era deajuns că a avut probleme cu alcoolul la volan, Florin Cîţu a ţepuit şi o bancă americană

Marcel Ciolacu

îl atacă din nou pe Florin Cîţu. Informaţiile despre cel de-al doilea dosar din SUA al premierului Cîţu sunt de o gravitate fără precedent, transmite liderul PSD: „Nu era îndeajuns că a avut probleme cu alcoolul la volan, Florin Cîţu a ţepuit şi o bancă americană”.

„Informaţiile despre cel de-al doilea dosar din SUA al premierului Cîţu sunt de o gravitate fără precedent! Nu era de îndeajuns că a avut probleme cu alcoolul la volan, Florin Cîţu a ţepuit şi o bancă americană! Mă întreb ce reper de moralitate mai poate fi pentru tineri şi ce năpastă mai poate aduce asupra românilor, după ce deja a amanetat generaţii întregi, prin împrumuturi de zeci de miliarde de euro!? Mă întreb cum mai poate fi de încredere un astfel de om care a fugit de responsabilitatea propriilor decizii?”, reacţioneacă Marcel Ciolacu.

Liderul PSD întreabă „cum vor sta astăzi, la aceeaşi masă, 2 Dosare Cîţu şi Fără Penali în Funcţie Barna”.

„Mă întreb cum vor sta astăzi, la aceeaşi masă, 2 Dosare Cîţu şi Fără Penali în Funcţie Barna?! Aşa cum a ţepuit o bancă americană şi a dispărut, Florin Cîţu ţepuieşte astăzi toţi românii prin datorii record făcute în numele lor (50% din PIB), înainte să dispară…din nou”, conchide social-democratul pe Facebook.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirma, vineri, că adevărul se află întotdeauna, iar onoarea aparţine doar adevăraţilor bărbaţi de stat. ”Cîţu cel cu «ochii injectaţi şi umezi» ar fi trebuit să-şi dea deja demisia, iar Iohannis să iasă odată şi să-şi ceară scuze românilor”, susţinea  Marcel Ciolacu.

Şi liderul PNL Ludovic Orban îi solicită lui Florin Cîţu să le ceară scuze cetăţenilor români că nu a avut ”curajul şi onestitatea” de a-i informa în legătură cu incidentul din SUA, când a fosînchis pentur două zile din cauză că a condus sub influenţa alcoolului. De asemenea, liderul liberal consideră că premierul Cîţi are trebui să-i prezinte şi lui scuze pentru că nui-a mărturisit niciodată că ”a fost condamnat penal pentru conducerea autoturismului sub influenţa alcoolului”.