David Popovici a dezvăluit unde își continuă studiile universitare: „Am primit o grămadă de oferte. Și de la cele mai prestigioase universități din America”

David Popovici a luat o decizie în ceea ce privește studiile sale universitare. Înotătorul - fenomen a primit numeroase oferte de la universități de prestigiu din afară, dar a decis să rămână în România.

06 sept. 2021, 15:53
David Popovici a dezvăluit unde își continuă studiile universitare: „Am primit o grămadă de oferte. Și de la cele mai prestigioase universități din America”

Cu toate că are abia 16 ani și mai are timp să decidă în privința studiilor sale, David Popovici a luat deja decizia să rămână în țară.

„De când s-a deschis sezonul de recrutări, am primit o grămadă de oferte de la foarte multe universități, și de la cele mai prestigioase din America. Am fost onorat. Numai că, după mult timp de gândire, am ajuns la concluzia că mi-e foarte bine aici”, a declarat Popovici, la Digi FM.

Decizia acestuia îl va bucura și pe Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, care, în urmă cu câteva zile, spunea că speră ca David Popovici să rămână să studieze în România, dar că îi respectă decizia în cazul în care va decide să plece din țară. „Îmi place să cred că David va alege România, deși știu sigur că are oferte bune fiindcă orice universitate din lume își dorește un student precum David”, a spus ministrul.

După ce David s-a întors de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde a obținut niște rezultate remarcabile, Cîmpeanu l-a premiat în cadrul unei ceremonii speciale. Ministrul Educației a precizat atunci că David e un exemplu de determinare, voință, inițiativă, un elev al școlii românești care te face să te simți mândru că ești român.

„Succesul lui ne face mândri pe toţi, pe cei care trebuie să susţinem şcoala românească, sportul şcolar. Este un exemplu excepţional şi mult mai credibil decât poate fi orice ministru pentru susţinerea sportului şcolar. E un exemplu de performanţă, îi mulţumesc pentru disponibilitatea de a se adresa, odată cu începerea şcolii, unor elevi din şcoli pentru a încuraja susţinerea performanţei. David are un destin excepţional, e născut pe 15 septembrie. E un exemplu de determinare – ca David, de ambiţie – ca David, de voinţă – ca David, de iniţiativă – ca David, de dăruire – ca david. Nu se întâmplă în fiecare zi să ai în şcoala românească un elev care să te facă atât de mândru că eşti român. Din partea Ministerului Educaţiei, îi ofer o recunoaştere simbolică, o plachetă”, a spus ministrul Educaţiei.

David Popovici: Experiența de la JO m-a îmbogățit, am înotat alături de titani ai înotului mondial

David Popovici a devenit un fenomen al natației pe plan mondial, după prestația de la Jocurile Olimpice de la Tokyo din acest an. Deși nu a obținut o medalie, a fost la doar două sutimi de secundă de a urca pe podium.

La proba de 200 de metri, David Popovici a terminat pe locul 4. El a încheiat cursa cu timpul de 1.44.68. Cu toate că are doar 16 ani și a fost cel mai tânăr dintre înotătorii de JO, David a demonstrat că vârsta nu a fost niciun moment un impediment și că locul lui este printre învingători. Tânărul a mărturisit, după reușita de la Tokyo, că și-a depășit cu mult obiectivele și că i s-a confirmat că va avea un viitor strălucit.

„JO înseamnă o altfel de competiție, una la care eu nu am mai fost și nu am termen de comparație, totul a fost spectaculos. Dacă mă gândesc la o lecție cred că cel mai mult am apreciat lecția predată de absolut toți japonezii pe care i-am întalnit acolo, legată de respectul față de o altă ființă umană, o combinație de amabilitate, ospitalitate și tradiție. De-abia aștept să mă întorc în Japonia ca turist.

Experiența m-a schimbat în sensul că m-a îmbogățit: am înotat alături de titani ai înotului mondial, am cunoscut sportivi și am simțit că sportul ne unește indiferent de locul în care trăim. Cel mai mult din toata experiența am apreciat susținerea românilor din toată lumea și gândul că ei se trezesc special să mă urmărească m-a impulsionat, mi-a dat o stare excelentă și m-a făcut dornic să îi fac mândri. Imi doream să ajung la JO acum sau în viitor tocmai pentru că voiam să reprezint România și când am conștientizat cât de mulți oameni au fost alături de mine am fost, la rândul meu, mândru că am reușit. În rest, eu consider că am rămas același, chiar dacă acum sunt recunoscut pe stradă. Sunt tot David, un licean care va împlini curând 17 ani”, a declarat David Popovici în cadrul unui interviu acordat în exclusivitate pentru romaniatv.net.