Bilanţ vaccinare 7 septembrie 2021. Număr mic de vaccinaţi în condiţiile în care cresc cazurile de Covid în fiecare zi

8.967 de persoane au fost vaccinate anti-COVID în ultimele 24 de ore, dintre care 6.346 cu prima doză, potrivit datelor furnizate de CNCAV.

07 sept. 2021, 18:17
Bilanţ vaccinare 7 septembrie 2021. Număr mic de vaccinaţi în condiţiile în care cresc cazurile de Covid în fiecare zi

Bilanţ vaccinare 7 septembrie 2021.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat, marţi, că aproape 9.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, din care peste 6.300 cu prima doză.
Cum se va face vaccinarea elevilor în şcoli şi a studenţilor. Vor putea fi imunizaţi toţii copiii cu vârste peste 12 ani

Potrivit CNCAV, în ultimele 24 de ore, 8.967 de persoane au fost vaccinate. Dintre acestea, 6.346 au primit prima doză de ser.

În acelaşi interval, au fost raportate şapte reacţii adverse: câte trei la vaccinurile Pfizer şi Johnson & Johnson şi una la cel produs de AstraZeneca. Alte 61 de reacţii adverse sunt în curs de investigare.

„Din cauza faptului că descărcarea datelor din platforma RENV pentru ultimele 24 ore, respectiv pentru întreaga perioadă a campaniei de vaccinare, nu se poate realiza simultan şi instantaneu, apar diferenţe privind numărul de doze administrate în ultimele 24h. În intervalul de descărcare a datelor sunt înregistrate dozele administrate în această perioadă scurtă de timp”, a precizat CNCAV.

Bilanţ vaccinare 7 septembrie 2021.


Bilanţ vaccinare 7 septembrie 2021.  INSP – Au fost întrunite criteriile de transmitere comunitară susţinută, la nivel naţional, a variantei Delta

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a anunţat marţi că au fost întrunite criteriile de transmitere comunitară susţinută, la nivel naţional, a variantei Delta a noului coronavirus.
”În săptămâna 35 au fost întrunite criteriile de transmitere comunitară susţinută, la nivel naţional, a variantei Delta”, a transmis INSP.

Un medic român renumit trage semnalul de alarmă: 2021 este o super pandemie cu Delta a nevacinaţilor!
INSP prezintă criteriile după care a fost stabilit acest lucru:
– Procent de judeţe în care au fost detectate cazuri confirmate cu varianta Delta >50: Până în S 35 inclusiv au fost înregistrate cazuri în 38 judeţe şi mun.Bucureşti (93%).

– Cazurile să provină din toate regiunile ţării: Până în S 35 inclusiv au fost înregistrate cazuri în toate regiunile României.

– Absenţa legăturii epidemiologice cu cazuri confirmate/a istoricului de călătorie la peste 50% din cazuri: Până în S 35 inclusiv cazurile fără legătură epidemiologică reprezintă 50,8% din total.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat marţi 2.033 de noi cazuri de infectare cu coronavirus. În ultimele 24 de ore, 48 de persoane au decedat, inclusiv un adolescent de 17 ani, din Vrancea, cu boli grave asociate. La ATI sunt internaţi 426 de pacienţi cu COVID-19, numărul lor fiind în creştere. În spital sunt internaţi 101 copii infectaţi cu noul coronavirus, şasei dintre ei fiind la ATI. Bucureştiul şi cinci judeţe au rata de infectare 1 sau peste 1.