Mihai Șora, susţinere făţişă pentru Ludovic Orban la congresul PNL. „Nu dați vrabia din mână, oameni buni, pe cioara nebună de pe gard”

Mihai Șora a lansat joi un apel către liberali să-l voteze pe Ludovic Orban la congresul PNL de sâmbătă, 25 septembrie. Scriitorul este de părere că fostul premier este "mai demn, mai inteligent și mai echilibrat" faţă de contracandidatul său, Florin Cîţu, pe care l-a catalogat drept "cioara nebună de pe gard".

23 sept. 2021, 13:27
Mihai Șora, susţinere făţişă pentru Ludovic Orban la congresul PNL. „Nu dați vrabia din mână, oameni buni, pe cioara nebună de pe gard”

Cu două zile înainte de congresul PNL, filosoful Mihai Șora a anunţat că „ţine” cu Ludovic Orban.

Mihai Șora, susţinere făţişă pentru Ludovic Orban la congresul PNL. „Este, de departe, mai echilibrat, mai demn”

„Amândoi au probleme cu arătătorul.
(De ce, oare, trebuie să scoți gheruța la vedere când vorbești?)
Însă unul își pune, în dimineața aceea, cravata și costumul – semn, din punctul meu de vedere, că-și respectă publicul. Caută să găsească privirea celuilalt – ca în orice dialog în care oamenii, atunci când dezbat un gând, o idee, chiar se privesc în ochi.
Țin cu Ludovic Orban, se-nțelege.
Este, de departe, mai echilibrat, mai demn.

Și mai inteligent. O inteligență pe care sper s-o aibă și alegătorii din partid:
nu dați vrabia din mână, oameni buni, pe cioara nebună de pe gard”, este mesajul publicat de Mihai Şora (1o4 ani), pe Facebook.

În luna aprilie, Mihai Şora l-a atacat pe Florin Cîţu, după demiterea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății. Filosoful i-a transmis premierului României, că poate nu merită să fie la conducerea Guvernului, dacă nu face faţă presiunilor „securiștilor”.

„Dacă tu, premierul României, nu faci față presiunilor securiștilor conectați la resursele din sistemul de sănătate, dacă te lași convins de corupții din PSD și PNL, de vocile isterice din stradă, de populismul deșănțat al unor politicieni iresponsabili, și faci ce-ți dictează ei, nu conștiința ta, atunci poate că nu ai anvergura postului pe care îl ocupi, mai cu seamă în vremurile acestea grele; poate că umerii tăi sunt prea strâmți pentru costumul îmbrăcat, iar osatura prea fragilă pentru povara pe care ești chemat s-o duci”, a scris Mihai Şora pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Mihai Şora îl atacă pe Florin Cîţu, după demiterea lui Vlad Voiculescu: „Dacă nu faci față presiunilor securiștilor, poate nu ai anvergura postului pe care îl ocupi”

Liberalii își vor alege sâmbătă, 25 septembrie, președintele în cadrul congresului PNL dintre actualul șef Ludovic Orban și premierul Florin Cîțu, susținut și de președintele Klaus Iohannis care va fi prezent la eveniment.

Citeşte şi: Florin Cîțu, comentariu ironic la adresa fostului prefect al Capitalei: Declaraţiile politice de la cei care au fost în funcție eu le ignor. Congresul PNL se poate desfăşura