Părinţii se străduiesc să le explice evenimentele din Newtown micuţilor supravieţuitori ai atacului

Părinţii micuţilor supravieţuitori ai incidentului armat de la şcoala Sandy Hook din Newtown, în nord-estul Statelor Unite, se străduiesc să găsească cea mai bună modalitate pentru a le explica acestora moartea profesorilor sau prietenilor lor, relatează CNN.
Romania TV
16 dec. 2012, 19:55
Părinţii se străduiesc să le explice evenimentele din Newtown micuţilor supravieţuitori ai atacului

De fiecare dată când se aude soneria la casa familiei Licata, Aidan, în vârstă de şase ani, se teme că atacatorul s-a întors. El se teme că bărbatul în ţinută militară care a deschis focul, vineri, la şcoala sa Sandy Hook, şi a împuşcat-o pe educatoarea lui şi pe câţiva colegi, l-a găsit.

„Încă nu a interiorizat faptul că acest atacator, acest om rău, nu mai este”, explică mama lui Aidan, Diane Licata. „El vrea să ştie dacă mai sunt şi alţi oameni răi în lume, iar eu nu ştiu cum să îi răspund la această întrebare”, adaugă ea.

Pentru moment, familia Licata a pus un afiş pe uşă rugându-i pe vizitatori să nu mai sune.

„Copiii vor afla până la urmă despre prietenii şi profesorii lor, precum şi despre alţii pe care îi cunosc. Trebuie să fim capabil să le explicăm cât de bine putem”, afirmă tatăl lui Aidan, Robert Licata.

Aidan nu ştie că educatoarea lui, Victoria Soto, se numără printre victime. El nu ştie nici că unii dintre prietenii lui au fost ucişi.

Educatoarea lui Aidan, Victoria Soto, i-a condus pe copii în cealaltă parte a clasei imediat după ce au început împuşcăturile. Câteva momente mai târziu, atacatorul, identificat de autorităţi ca fiind Adam Lanza, în vârstă de 20 de ani, se afla la uşă. Soto s-a aşezat în faţa copiilor, iar atacatorul a ucis-o, le-a spus Aidan părinţilor săi.

Copiilor li s-a spus întotdeauna în timpul exerciţiilor efectuate la şcoală şi de către părinţi să fugă dacă văd pe cineva înarmat. „Ei au fugit pe lângă individ. El stătea în uşă şi ei au fugit pe lângă el”, a declarat tatăl băiatului.

Aidan şi ceilalţi copii au ieşit din clădire şi s-au îndreptat spre drumul principal, unde a femeie s-a oprit, i-a luat şi i-a dus la secţia de poliţie.

„Îşi iubea educatoarea … Cred că încearcă să se asigure pe el că ea este bine”, explică mama lui Aidan. „Spune mereu: sper că este bine. El ştie că a fost rănită. Ştie că şi copiii pe care i-a văzut au fost împuşcaţi”.

Nick şi Laura Phelps se gândesc, de asemenea, ce să le spună celor doi copii ai lor. Ei intenţionează să participe la serviciile de consiliere oferite la Newtown şi îi cer îndrumare pastorului lor. Sâmbătă seara, ei erau destul de siguri că cei doi copii ai lor aflaseră cel puţin o parte din ce s-a întâmplat.

„Cred că ştiu mai multe decât lasă să se vadă”, a declarat Laura Phelps. „Va trebui să învăţăm ce să spunem înainte de a le spune”, a adăugat ea.

Chiar şi cei desemnaţi să îi anunţe pe cei mici au dificultăţi. La biserica catolică St. Rose of Lima, părintele George Weiss era cu părinţii unui băieţel când aceştia i-au spus că sora lui a fost ucisă. „Tocmai îi spuneam băieţelului despre sora lui, iar el a întrebat: cu cine o să mă mai joc acum? Acum nu mai am pe nimeni cu care să mă joc”.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Ana Bodea vrea un copil cu Valentin Butnaru: „Nu m-a cerut încă, dar îmi doresc!“
Fanatik.ro
Anunț important pentru românii care vor să-și monteze panouri fotovoltaice cu bani de la stat. Când se va lansa o nouă sesiune și de ce acte e nevoie
Capital.ro
S-a dat interdicție în România. Este ilegal în sate și în orașele mici. Legea e deja activă
Playtech.ro
Reacţia lui Hagi când Loredana s-a aşezat lângă el! Nu a putut să reziste când a văzut decolteul vedetei. Imaginea momentului
DailyBusiness
Se schimbă Codul Penal! Pedepse dure pentru cei care fac acest lucru!
Adevarul
De ce bebelușii spun „tata”, înainte să spună „mama” VIDEO
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Câți bani vor primi românii de la 1 iulie. Cu cât cresc salariile
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. „Ce rușine!”. Imaginile indecente pentru care Mădălina Ghenea a fost desfințată de fani
wowbiz.ro
Getuța Sterp a răbufnit și ea la adresa Marei Bănică! Ce i-a transmis jurnalistei: „Să vezi ce bătaie de joc ți-ai făcut singură. Nu rămâne așa”
Cancan.ro
Cine este și cu ce se ocupă soția lui Radu Mazăre, de fapt. Roxana e însărcinată în 4 luni!
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Șocul pe care o străină de pe TikTok l-a avut când a aflat din ce sunt făcute sarmalele: „Nu voi mai mânca sarmale în viața mea. Nu am știut niciodată...”
Capital.ro
Șoferii români vor fi supravegheați. Noul sistem Big Brother de pe autostrăzi și drumuri naționale
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Are 75 de ani, dar arată ca la 30, are o avere impresionantă și își caută iubit la 12 ani de când a divorțat
stirilekanald.ro
Șocant unde au găsit-o moartă pe Raisa, fetița de 2 ani dispărută din fața casei
substantial.ro
Descoperă rețeta salatei de legume la borcan: Gust de vară, prospețime și conveniență în bucătăria ta!
MediaFlux
Se dau 500 de lei de la STAT! Trebuie completată o banală hârtie
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'