În ziua cu RECORD de infectări, Adrian Marinescu vine cu veşti bune: „Trebuie să rămânem calmi. Se apropie sfârșitul pandemiei”

Adrian Marinescu a vorbit în cadrul emsiunii lui Marius Tucă despre valul patru al pandemiei de coronavirus și despre cum va evolua pandemia în țara noastră.
Ruxandra Rădulescu
28 sept. 2021, 22:53
În ziua cu RECORD de infectări, Adrian Marinescu vine cu veşti bune: „Trebuie să rămânem calmi. Se apropie sfârșitul pandemiei”
Adrian Marinescu

Adrian Marinescu a fost invitatul lui Marius Tucă în emisiunea „Marius Tucă Show” de la Aleph News. Medicul a explicat că valul patru al pandemiei de Covid-19 a pătruns în întreaga Europă, chiar și s-a răspândit în toată lumea.

„Ține și de moment. La noi, vara a fost mai liniștită și la alții invers. Există o țară din Europa pe care să o luăm drept exemplu? Cu lucruri clare pe care le-a făcut și le-am fi făcut și noi?”, a spus Adrian Marinescu.

Adrian Marinescu a declarat că România a început demersurile necesare pentru achiziția anticorpilor monoclonali

„Normal că cerem. Este un lucru care se face centralizat, la fel cum s-a întâmplat și cu restul de medicamente. Sper să se întâmple în curând pentru că ar face diferența.

De exemplu, dacă cineva este la camera de gardă, vulnerabil, în prima zi sau a doua zi totul este bine. Faci un CT și totul este ok. Dar ar putea să evolueze prost în următoarele zile și atunci trebuie să vii cu ceva care să prevină. Dacă a apucat să se infecteze și nu este vaccinat, anticorpii monoclonali ar putea fi o soluție”, a explicat Marinescu.

Marinescu mai spune că se administrează și medicamentul Remdesivir, „în primele 10 zile, în special”.

„Mi-aș dori ca fiecare cameră de gardă să aibă anticopri monoclonali. Vine pacientul, te duci la camera de gardă, primești anticorpi monoclonali, te întorci acasă. Procentul este mare și mulți nu știu că sunt vulnerabili”, a mai spus medicul.

Întrebat ce avem de făcut în continuare, Adrian Marinescu spune că ar trebui să rămânem calmi pentru că „se apropie sfârșitul pandemiei. Din primăvară, vreau să fie o conviețuire. În acest moment, unii conviețuiesc, cei vaccinați și cu imunitate bună. Ceilalți sunt în câmp de luptă. Nu dispare coronavirusul, dar să ajungem cu viața la normalitate fără presiuni”.

Adrian Marinescu: „Bărbaţii fac mai des forme severe decât femeile”

Femeile păstrează mai mulţi anticorpi decât bărbaţii. Medicul Adrian Marinescu a explicat rezultatele celui mai recent studiu efectuat la noi în ţară de un lanţ de clinici private.

Potrivit celui mai recent studiu, procentul persoanelor care s-au infectat cu SARS-COV-2 în primele șase luni de la vaccinare este de sub 2% din eșantionul total. Cele mai multe sunt persoane cu vârsta de peste 40 de ani, care la o săptămână sau până la 15 zile de la rapel nu depășeau valori ale titlului de anticorpi mai mari de 300.

Medicul Adrian Marinescu a explicat de ce femeile păstrează mai mulţi anticorpi decât bărbații.

„Femeile oricum trăiesc mai mult decât noi (nr. bărbații) și este un lucru dovedit. Sunt niște date, este adevărat că ele trebuie verificate și pot fi mai multe ipoteze.

Este partea hormonală și se spune că hormonii estrogeni ar avea un rol în menținerea nivelului de anticorpi pentru o perioadă mai lungă de timp. Şi mai e un adevăr: femeile sunt mai puțin bolnave decât bărbații.

Vorbim de afecțiunile cronice, vorbim de stilul de viață. Statistic vorbind, bărbații sunt cei care au mai multe lucruri în spate și motivul pentru care fac mai des forme severe decât femeile”, a spus medicul Adrian Marinescu la Antena 3.

Directorul medical de la Matei Balş trage un semnal de alarmă şi spune că cei mai mulţi pacienţi care ajung la spital din cauza coronavirusului sunt nevaccinaţi.

„Cei mai mulți (nr. pacienți) sunt nevaccinați. Este adevărat că se infectează și după schema completă de vaccinare dar aici este interesant. Ajung destul de puțin pentru că cei vaccinați având forme ușoare, în general le rezolvă acasă, probabil că o evaluare făcută prin medicul de familie.

Există un ordin de ministru care spune clar: orice spital trebuie să vină cu un dublu circuit. Într-o situație grea, cum e cea de acum, 30% dintre locuri trebuie să fie pentru pacienți cu SARS-CoV-2. Dacă în toate spitalele s-ar face această evaluare, situația ar arata altfel.

Al doilea aspect: testăm mai mult. Oamenii își pot face teste și acasă. Problema pe care o avem este că în momentul în care ai un diagnostic, acea persoană ar trebui evaluată. Că începe cu medicul de familie sau continuă cu spitalul, ar trebui să o facă în timp real.

Vorbim foarte des de paturile de Terapie Intensivă. Important e să nu am un pacient critic care să ajungă în punctul în care are complicații. Ar trebui să intervin înainte, și acest lucru îl pot face dacă îl evaluez rapid, din momentul diagnosticului. Și am nevoie de spitale pentru a o face.

Am ajuns la vaccinare. Vaccinarea, că obiectiv principal are ca persoană respectivă să nu facă o formă severă. Este ceea ce, e fapt, mă interesează. Mai ales pentru cei vulnerabili, cei în vârstă.

Nu vorbim doar de vaccinare, vorbim și de cei care au trecut prin boală. În final, protecția populației se va obține în două moduri: cei care se vaccinează și cei care trec prin boală. Diferența este că nu am vrea să avem pierderi”, a mai declarat medicul Adrian Marinescu.

DailyBusiness
Ce categorii de persoane trebuie să plătească CASS de la 1 august. Categorii alese în proiectul Guvernului
Spynews
Un cioban a fost atacat de urs, într-o comună din Argeș. Un incident asemănător a avut loc în aceeași zonă în urmă trei zile
Bzi.ro
Piedone demască „super-ofertele” înșelătoare din Profi: Cum sunt păcăliți clienții cu promoțiile 5+1 la bere
Fanatik.ro
Video șoc cu momentul accidentului teribil de pe centura Bucureștiului
Capital.ro
Călin Georgescu fuge din România?! Adevărul despre boala de care suferă. A recunoscut
Playtech.ro
Limba cu cele mai multe cuvinte din lume: nu e vorba nici chineză, nici de germană
DailyBusiness
Compania de stat în care angajații sunt plătiți regește. Șefii încasează lunar 10.000 de euro, iar membrii CA primesc 14.500 de lei pentru fiecare ședință la care participă
Adevarul
Momentul șocant în care o tânără e băgată cu forța într-o mașină, în parcarea unui supermarket din Bacău. Ce a salvat-o
wowbiz.ro
Anna, soția lui Mihai Leu, interviu în lacrimi: „I-am spus să se odihnească… și el mi-a răspuns cu o lacrimă, deși era în comă profundă”. Ultimele clipe ale campionului povestite în exclusivitate
Spynews
Iubita lui Iustin Petrescu, dezvăluiri exclusive la Un Show Păcătos! Hara a spus cum era influencerul când l-a cunoscut și a vorbit și despre Marilu Dobrescu: "A dat în el"
Spynews
Iustin Petrescu a ajuns la tribunal, alături de iubita lui. Astăzi are loc primul termen din procesul cu Marilu Dobrescu
Evz.ro
Vești de ultimă oră de la ANM. Furtuni puternice în România
Ego.ro
Ion Iliescu NU a purtat niciodată verighetă! Secretele căsniciei cu Nina Iliescu FOTO
Prosport.ro
FOTO. Arată ca un manechin, dar a fost livratoare de mâncare
kanald.ro
Scene apocaliptice după furtunile care au făcut prăpăd în România. Un acoperiș a fost smuls de pe un bloc, în Deva
Cancan.ro
BREAKING | Preotul Ioan Mihai Măriuța, de la Gugești, a murit la doar 35 de ani
Playsport.ro
CALCUL: Cât vor plăti românii pe benzină și motorină de la 1 august, după majorarea accizelor și a TVA-ului
Capital.ro
Taxă obligatorie pentru șoferi. Anunțul oficial al autorităților. Plata se face exclusiv cu card bancar
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV care întoarce toate privirile la 34 de ani e fericită, după ce iubitul cu 11 ani mai mic decât ea a semnat contractul vieții
stirilekanald.ro
VIDEO Accident mortal pe aeroport. Bărbat de 35 de ani, aspirat în motorul unui avion
Atenție, posesori de carduri bancare: riscuri majore pentru conturile voastre!
MediaFlux
Taxe pentru cei care stau la bloc și la casă. Se plătește mai scump din luna august
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Încă un lot din drumul de mare viteză Craiova – Târgu Jiu face un pas înainte! Cine sunt constructorii interesați