Guvernul Ponta II A TRECUT de Parlament. Sâmbătă are loc prima şedinţă a noului Executiv

Guvernul Ponta II a primit, vineri seara, votul de învestitură în plenul Parlamentului. Premierul Victor Ponta şi miniştrii cabinetului său au mers vineri seara la Palatul Cotroceni, pentru a depune jurământul în faţa preşedintelui Traian Băsescu.

RomaniaTV.net
21 dec. 2012, 17:41
Guvernul Ponta II A TRECUT de Parlament. Sâmbătă are loc prima şedinţă a noului Executiv

Pentru învestirea Cabinetului au fost înregistrate 402 voturi „pentru”, în timp ce 120 au fost „împotrivă”. Votul a fost secret, cu bile.

Pentru a fi învestit, Guvernul ar fi avut nevoie de minimum 294 de voturi, reprezentând majoritatea calificată a deputaţilor şi senatorilor.

Din totalul celor 586 de parlamentari, au fost prezenţi la şedinţă 522.

Şedinţa dedicată învestirii Cabinetului Ponta II a durat trei ore jumătate, timp în care premierul a prezentat programul de guvernare, reprezentanţii grupurilor parlamentare şi-au expus punctele de vedere şi s-a derulat procedura efectivă de votare.

„Mulţumesc Parlamentului pentru încrederea acordată, care este o reflexie a încrederii acordate de cei care au votat în 9 decembrie (…) Îmi doresc enorm de mult să mă ridic cât mai aproape de nivelul aşteptărilor”, a spus Ponta după anunţarea rezultatelor oficiale ale votului din Parlament.

Hotărârea Parlamentului privind acordarea votului de încredere, semnată de preşedintele Camerei Deputaţilor şi preşedintele Senatului, se publică de îndată în Monitorul Oficial.

Următorul pas procedural este publicarea decretelor de numire în funcţie de către preşedinte a tuturor miniştrilor. Membrii Cabinetului vor merge, ulterior, la Palatul Cotroceni, la ceremonia de depunere a jurământului.

Premierul Ponta a precizat că deja a avut o discuţie cu Traian Băsescu legată de procedura legală de instalare a guvernului.

Noul cabinet urmează să se reunească într-o primă şedinţă sâmbătă, la ora 10, pe ordinea de zi figurând ordonanţa privind noua structură a Guvernului şi o informare privind efectele intemperiilor şi acţiunile de combatere a lor.

Deputaţii şi senatorii s-au reunit, vineri după-amiaza, în plen, în noua sală destinată şedinţei comune, pentru învestirea cabinetului Ponta II. Victor Ponta a prezentat, în faţa parlamentarilor, lista noului Guvern şi programul de guvernare. Traian Băsescu nu a onorat invitaţia de a participa la lucrările plenului.

CITEŞTE ŞI REFUZAŢI la Cotroceni: Aleşii USL nu sunt lăsaţi să asiste la ceremonia depunerii jurământului