Ticurile provocate de TikTok afectează tot mai mulţi tineri. Specialiştii trag un semnal de alarmă

Ticurile provocate de TikTok afectează tot mai mulţi tineri. Specialiştii trag un semnal de alarmă în legătură cu rețelele sociale care oferă conținut video. În Statele Unite, jumătate dintre tinerii sub 30 de ani folosesc aplicația TikTok.

28 oct. 2021, 12:18
Ticurile provocate de TikTok afectează tot mai mulţi tineri. Specialiştii trag un semnal de alarmă
Ticurile provocate de TikTok afectează tot mai mulţi tineri

Ticurile provocate de TikTok afectează tot mai mulţi tineri. Medicii neurologi sunt îngrijoraţi şi spun că tot mai mulți tineri au ticuri, iar o parte din vină o poartă și aceste aplicații video.

Citeşte şi: Tiktoker-ul Gabriel Salazar a murit la 19 ani, în urma unui accident rutier. Alţi trei tineri şi-au pierdut viaţa

Ticurile provocate de TikTok afectează tot mai mulţi tineri

În ultimul an, numărul pacienților diagnosticați cu ticuri nervoase a crescut de patru ori, spune David Isaacs, medic la Centrul medical al Universității Vanderbilt din Tennessee.

Mișcări spasmodice din mâini. Uneori își fac rău singuri… se lovesc singuri. Sunt mai multe etape ale acestor simptome, sunt aceste mișcări… sau spun fraze întregi pline de înjurături. (…) Am avut un aflux, un număr foarte mare de pacienți în ultimul an.

Le spunem pacienților noștri, atunci când vedem persoane care au aceste simptome, să încerce să nu se mai expună atât, să evite să se mai uite la TikTok. Cred că e vorba despre impactul vizual, care are un impact puternic.”, spune David Isaacs, potrivit Stirileprotv.ro.

Medicii sunt de părere că pandemia de coronavirus a accentuat acest lucru.  Aceasta afecțiune poate fi tratată cu ajutorul terapiei, chiar dacă recuperarea poate dura mai bine de un an, spun medicii.

Cred că toate problemele care ne-au afectat rutina și tot acest stres provocat direct sau indirect de COVID, toate astea sunt un factor declanșator.

E înfricoșător pentru mulți oameni, pentru că nu au nicio problemă și, dintr-o dată, apar aceste simptome care îi forțează să părăsească școala, e foarte deranjant. Apar multe noutăți în acest domeniu, dar mai avem mult de mers”, mai spune Isaacs.