Valeriu Gheorghiţă: „Suntem ca într-un război. Sunt mulți cărora le e frică să folosească arma”

Coordonatorul campaniei de vaccinare a trecut la un limbaj mai radical pentru a-i convinge pe români să vină la centrele de vaccinare.

12 nov. 2021, 09:12
Valeriu Gheorghiţă: „Suntem ca într-un război. Sunt mulți cărora le e frică să folosească arma”

Valeriu Gheorghiţă spune că aceste persoane trebuie să fie convinse la timp de beneficii, deşi are în fişa postului acest lucru de aproape doi ani. „Suntem ca într-un război. Chiar dacă noi nu vedem cu ochiul liber acest inamic, vedem cât de mult rău poate să facă şi acest inamic este virusul. Dar noi avem o armă la îndemână care se numeşte vaccin. Unii ştiu să folosească deja această armă, ştiu cum să se apere şi s-au vaccinat. Sunt încă multe persoane care sunt ezitante, cărora le e frică să folosească acestă armă şi înţelegem acest lucru. Din acest motiv suntem aici, să le arătăm oamenilor cum să folosească această armă, în final cum şi de ce trebuie să se vaccineze”, a spus Valeriu Gheorghiţă, joi, în cadrul evenimentului dedicat campaniei „Oameni ca mine”.

Valeriu Gheorghiță îi contrazice pe Iohannis și pe experții în sănătate: „Campania de vaccinare este un succes!”
Valeriu Gheorghiţă spune că dacă nu folosim vaccinul, inamicul, care este virusul SARS-CoV-2 „va avea mână liberă”: „Va avea drum liber să infecteze în continuare mii de oameni, să genereze multe cazuri grave, care au nevoie de spitalizare, de internare în secţia de Terapie Intensivă… vedem că în momentul de faţă capacitatea secţiilor de Terapie Intensivă este la maxim şi în fiecare zi sute de români mor din cauza COVID-19 pentru că au fost expuşi acestor teorii ale dezinformării și pentru că nu am reuşit să îi convingem la timp de beneficiile şi importanţa vaccinării”.

7.397.941 de români au fost vaccinați până acum cu prima doză, 6.681.072 cu schemă completă, iar 1.106.455 au primit și a treia doză. Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat, joi, că peste 82.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, din care peste 25.000 cu prima doză. Totodată, a fost raportată o reacţie adversă severă, la un bărbat de 69 de ani din Prahova, care avea unele afecţiuni.

 

Valeriu Gheorghiță nu exclude o nouă creștere a cazurilor Covid-19. Ce se va întâmpla peste două săptămâni
Coronavirus: 5.028.536 milioane de persoane au murit din cauza pandemiei în întreaga lume de la finalul anului 2019

5.028.536 milioane de persoane au murit din cauza pandemiei de coronavirus în întreaga lume de la finalul anului 2019, conform unui bilanţ stabilit de AFP. Cele mai multe decese s-au înregistrat în SUA (753.846 ). Brazilia este pe locul doi, cu 609.060 de decese, urmată de India (459.873), Mexic (289.131) şi Rusia (244.447).

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) estimează, ţinând cont de supramortalitatea legată în mod direct şi indirect de covid-19, că bilanţul real al pandemiei ar putea fi de două-trei ori mai mare decât cel raportat.