Guvernul Ciucă promite creşterea salariului minim pe economie şi vrea limitarea duratei de aplicare a acestuia la doi ani

Guvernul Ciucă promite majorarea salariului minim pe economie de la 1 ianuarie şi vrea limitarea duratei de aplicare a acestuia la maximum 24 de luni. Miniştrii Guvernului PSD-PNL-UDMR sunt audiaţi miercuri în comisiile parlamentare de specialitate.

24 nov. 2021, 09:28
Guvernul Ciucă promite creşterea salariului minim pe economie şi vrea limitarea duratei de aplicare a acestuia la doi ani

Guvernul Ciucă vine cu o serie de schimbări pentru români. Salariul minim pe economie va creşte de la 1 ianuarie, iar durata de aplicare a acestuia ar putea fi de maximum 24 de luni, potrivit programului de guvernare.

Guvernul Ciucă promite creşterea salariului minim pe economie şi vrea limitarea duratei de aplicare a acestuia

Programul de guvernare al noului Executiv a fost depus marți, în Parlament.

„Limitarea duratei de aplicare a salariului minim pentru o persoană la maxim 24 de luni, timp în care angajatorul va beneficia de sprijin din partea statului pentru calificarea angajatului salarizat la nivelul salariului minim”, prevede programul de guvernare al PNL-PSD-UDMR.

Mai mult, viitorul Guvern promite „creșterea salariului minim brut la valoarea de 2.550 lei de la 1 ianuarie 2022”.

Citeşte şi Lista de miniştri a guvernului Ciucă, depusă în Parlament. PSD îl propune pe Sorin Grindeanu pentru funcţia de vicepremier. Schimbare şi la Economie

Alte măsuri asumate de viitoarea guvernare:

– Instituirea unei sume de 1000 lei/luna deductibila din valoarea impozitelor si taxelor datorate catre stat pentru toti agentii economici care angajeaza un tanar cu varsta cuprinsa intre 15-24 ani. Aceasta suma este deductibila pe toata perioada cat tanarul este angajat pana la implinirea varstei de 25 ani. Suma se multiplica cu numarul tinerilor angajati.

– Instituirea unei sume de 750 lei/luna deductibila din valoarea impozitelor si taxelor datorate către stat pentru toti agentii economici care angajeaza persoane cu varsta cuprinsa intre 55-65 ani. Aceasta suma este deductibila pe toata perioada cat persoana este angajata pana la implinirea varstei de 65 ani. Suma se multiplica cu numarul persoanelor angajate.

program de guvernare ciuca

Miniştrii Guvernului Ciucă sunt audiaţi în comisiile parlamentare de specialitate miercuri, de la ora 10.00, fiecare dintre ei având alocate 45 de minute în comisii. Audierile urmează să se încheie după ora 17.00.

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a depus marţi la Parlament programul de guvernare şi lista miniştrilor coaliţiei PNL-PSD-UDMR. Votul pentru învestirea viitorului Executiv va avea loc joi, într-un plen reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, programat de la ora 10.00.

Primii care sunt programaţi la audieri sunt miniştrii propuşi la Cultură, Agricultură şi Sport, Lucian Romaşcanu, Adrian Chnesnoiu şi Carol Novak.

Ultimii audiaţi sunt cei propuşi la Apărare, Familie şi la Antreprenoriat şi Turism, Vasile Dîncu, Gabriela Firea şi Constantin Daniel Cadariu.

Citeşte şi Vasile Dîncu, primele declaraţii după ce a fost propus la MApN: „Vreau să aduc un plus pe care îl poate aduce un civil expert în comunicare”