Vasile Dîncu, primele declaraţii după ce a fost propus la MApN: „Vreau să aduc un plus pe care îl poate aduce un civil expert în comunicare”

Vasile Dîncu este propunerea anunţată de PSD în vederea ocupării funcţiei de ministru al Apărării Naţionale.

22 nov. 2021, 22:56
Vasile Dîncu, primele declaraţii după ce a fost propus la MApN: „Vreau să aduc un plus pe care îl poate aduce un civil expert în comunicare”

Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD, a recunoscut că Apărarea e un domeniu nou pentru el, dar a precizat că va încerca să aducă un plus prin cunoştinţele şi experienţa sa în comunicare şi strategie.

„Sigur că nu am fost militar, dar am lucrat în domeniilor strategiilor pentru cultura de securitate, am făcut studii pe domeniul militar. Am făcut stagiul militar. Am construit o revistă de cultură strategică. Generalii se ocupă de strategii militare, un ministru civil se ocupă de cultura de apărare în societate”, a declarat Dîncu, la Digi24.

Întrebat dacă nu vor exista conflicte între el, ca ministru al apărării, și premierul propus Ciucă, precedentul ministru al apărării, Vasile Dîncu a răspuns: „Cred că ne putem aștepta la o colaborare între domnul premier și mine. Eu, dacă ajung acolo, găsesc un minister foarte bine organizat, procedural, conform NATO. Ce trebuie să fac este să respect aceste lucruri și să aduc un plus pe care îl poate aduce un civil care este expert în comunicare, în strategie.”

Vasile Dîncu a spus nu își dorește să fie vicepremier, iar PSD ar putea să-l susțină pe Sorin Grindeanu pentru această funcție, cu toate că secretarul general, Paul Stănescu, a propus-o pe Gabriela Firea.

„Nu îmi doresc această funcție. Am de lucru foarte mult într-un domeniu nou, cum este Apărarea. În principiu am stabilit în partid că va fi vicepremier domnul Sorin Grindeanu. Vom decide mâine, von vedea care va fi decizia definitivă. Domnul Grindeanu a lucrat de peste un an la programul de guvernare, știe toate aspectele. Sigur, secretarul general are opțiunea lui, la noi deciziile se iau în mod colegial, prin discuții”, a mai explicat Dîncu.

Cine este Vasile Dîncu, propus de PSD la Ministerul Apărării Naţionale

Vasile Dîncu vine în locul lui Nicolae Ciucă la Ministerul Apărării Naţionale.

„Sunt ferm convins că domnul Vasile Dîncu va veni în fața dumneavoastră și își va prezenta programul la Ministerul Apărării, fie după ce va fi învestit sau înainte”, a declarat Marcel Ciolacu după negocierile cu PNL.

Dîncu a condus Ministerul Dezvoltării în timpul Guvernului Cioloş. S-a născut pe 25 noiembrie 1961 în satul Runcu-Salvei din Bistriţa Năsăud şi este un cunoscut sociolog și profesor universitar.

Şi-a început cariera politică în 1999, când s-a înscris în Partidul Social Democrat Cluj. În 2000, aflat pe poziţia de director-fondator al Institutul Metromedia Transilvania, acceptă propunerea primului-ministru Adrian Năstase şi devine ministru al Informaţiilor Publice, din decembrie 2000 până în aprilie 2003, când, în urma restructurării guvernamentale, Ministerul Informaţiilor Publice se transformă în Agenţia Pentru Strategii Guvernamentale, la conducerea căreia rămâne până în 2004.

În timp a ocupat funcţiile politice de vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene Cluj a PSD şi de secretar executiv al PSD.

Marcel Ciolacu anunță miniștrii social-democrați, după ce PSD a bătut palma cu PNL pentru noul Guvern: Dâncu la Apărare, Câciu la Finanțe