Serghei Mizil, dezvăluiri în lacrimi. Nicu Ceauşescu şi-a presimţit sfârşitul. „Mi-a dat o poezie înainte să moară”

Deşi e celebru pentru râsul său inconfundabil, Serghei Mizil a izbucnit în lacrimi în momentul în care a povestit despre ultima întâlnire cu Nicu Ceauşescu, mezinul dictatorului Nicolae Ceauşescu.

26 nov. 2021, 00:20
Serghei Mizil, dezvăluiri în lacrimi. Nicu Ceauşescu şi-a presimţit sfârşitul. „Mi-a dat o poezie înainte să moară”

Serghei Mizil, dezvăluiri în lacrimi. Fiul lui Paul Niculescu Mizil, un influent demnitar comunist, a vorbit despre momentul în care Nicu Ceauşescu a fost condamnat la închisoare, după Revoluţia din 1989, fiind acuzat pentru moartea a 102 persoane.  Procesul a avut loc în mai 1990, la Sibiu, fiind instrumentat de judecătorul Doru Viorel Ursu, cel care ulterior a fost numit ministru de Interne în Guvernul lui Petre Roman.

În 1991, Nicu Ceauşescu a fost condamnat la 20 de ani de închisoare, însă, după rejudecarea cazului, pedeapsa a fost diminuată la 16 ani. Un an mai târziu, fiul dictatorilor Elena şi Nicolae Ceauşescu a fost eliberat din motive medicale.

Mezinul familiei Ceauşescu a fost diagnosticat cu hemoragie digestivă superioară, varice esofagiene şi ciroză hepatică cronică. Nicu Ceauşescu nu a mai trăit mult după ce a fost eliberat din închisoare. El s-a stins din viaţă la Viena, în septembrie 1996, în timp ce aștepta o intervenție chirurgicală.

Citeşte şi: Detalii despre petrecerile lui Nicu Ceauşescu: „Se făceau destul de multe tâmpenii care deranjau”

Serghei Mizil, dezvăluiri în lacrimi despre Nicu Ceauşescu. „Îmi spunea mereu că o să moară. Și asta nu o să uit toată viața mea”

Nicu Ceaușescu își presimțise sfârșitul și îi spunea asta deseori bunului său prieten Serghei Mizil.

„Atunci m-a impresionat pe mine cel mai mult, că mi-a lăsat o poezie și nu știu cine mi-a luat-o, că am căutat-o mult. El îmi spunea mereu că o să moară. Și asta nu o să uit toată viața mea – mi-a spus că atunci când va muri va fi ca un măr și când o să mușc din el să râd cum am râs tot timpul și să nu plâng… o chestia de genul ăsta. Era o poezie scrisă de el, personal.

Era foarte sensibil. Asculta romanțe, recita. Prima oară când am văzut că recită, eu nu mai văzusem să recite… Uite că mi-au dat lacrimile. Nu ai cum… că am fost împreună o copilărie și a fost o copilărie frumoasă, superbă. Câți pot să aibă copilăria pe care am avut-o noi? Într-un fel, a furat-o nevinovat”, a declarat Serghei Mizil, conform Antena3.

Citeşte şi: Nicolae Ceauşescu spune povestea tatălui său, Ion Ceauşescu, cel mai mic frate al fostului dictator: „Toată lumea i-a întors spatele”

Nicu Ceaușescu a fost la un pas de moarte și în decembrie 1989. Profesorul Alexandru Oproiu, fostul său doctor, a povestit un episod în care Nicu a fost adus de revoluționari în studioul TVR, moment în care fiul Ceaușeștilor era grav rănit.

Citeşte şi: Detalii neştiute despre povestea de dragoste dintre Nicu Ceauşescu şi Donca Mizil, dezvăluite de ultimul nepot al dictatorului. Cum a intervenit Elena Ceauşescu: „Avea răutăţile dânsei”